Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

La SGISE i la AVI llancen una convocatoria de Consulta Preliminar del Mercat en el marc del projecte “T-eCuidem”.

  • 15 de juliol de 2022
Image de la noticia

El termini per a presentar solucions innovadores als reptes identificats finalitzarà el pròxim 23 de setembre.

La Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE), amb l'assessorament tècnic de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha obert un procediment de Compra Pública d'Innovació (CPI) a través d’una Consulta Preliminar al Mercat (CPM) per a millorar la gestió, cura i formació del seu personal, així com per a ampliar el suport a l'extinció d'incendis forestals a través del desenvolupament de solucions no presents en el mercat que optimitzen tant els actuals processos d'informació cartogràfica com els vehicles disponibles.

El vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, ha destacat el potencial que ofereix la CPI tant a les administracions públiques, com a via per a millorar els serveis que s'ofereixen a la ciutadania, com per a expandir el teixit empresarial cap a activitats d'avantguarda. “Amb la Compra Pública d'Innovació es redueix el risc a innovar, per exemple, en nous vehicles d'emergències més versàtils, la qual cosa per a les empreses proveïdores d'aquests desenvolupaments representa una oportunitat d'incrementar el seu valor afegit", ha precisat.

Tres consultes preliminars simultànies

En aquesta primera experiència en el camp de la CPI, “la SGISE demanda al sector privat solucions a tres reptes prèviament identificats, que busquen optimitzar la gestió situant a la plantilla en el centre per a millorar les seues condicions i la seua protecció”, segons ha exposat la gerent de la societat mercantil que gestiona als bombers i bomberes forestals de la Comunitat Valenciana, María Duart.

 

Yolanda Cárcel, Cap de Servei de Innovació en el Sector Públic i CPI en l'AVI

Amb aquest objectiu, s'han llançat de manera simultània sengles consultes preliminars al mercat per a sondejar la disponibilitat del teixit productiu per a desenvolupar solucions innovadores en l'àmbit de la gestió, cura i formació del seu personal, així com en els processos i equipament per a l'extinció d'incendis forestals. Aquesta primera fase permetrà analitzar, a més, la viabilitat tècnica i econòmica d'aquestes propostes tècniques, que les organitzacions interessades a participar podran remetre fins al pròxim 23 de setembre a través de la pàgina web de la AVI.

Amb la denominació “T-eCuidem Persones”, SGISE demanda el disseny d'un sistema innovador que permeta digitalitzar la informació i processos referits a la formació, la formació física, la salut i el benestar del personal, a fi de proporcionar programes de gestió interna més eficaces, interconnectats i predictius.

De la mateixa manera, i amb la finalitat d'optimitzar les actuacions d'emergència en funció de la seua naturalesa, es proposa el repte “T-eCuidem Processos”, amb el qual es pretén adequar els Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) i l'entrada d'informació cartogràfica per a disposar en temps real i en una mateixa interfície del posicionament dels equips sobre el terreny, l'avituallament, l'anàlisi dels incendis o les variables meteorològiques que influeixen en la seua evolució.

Finalment, el disseny d'una nova generació de vehicles més adequats per a la gestió dels diferents tipus d'emergència constitueix el repte “T-eCuidem Vehicles”, on la SGISE proposa el desenvolupament de noves unitats de coordinació i carrossats específics d'ús mixt intermedi per a incendis, inundacions i actuacions generals.

Finalitzat el termini de presentació de propostes tècniques, es revisaran i valoraran les solucions plantejades per l’AVI / SGISE, amb la finalitat d'aprofitar la informació recaptada per a dissenyar les licitacions en el marc d'aquest procediment de Compra Pública d'Innovació.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 23 de setembre de 2022. S'haurà de comunicar l'interés a participar en la convocatòria a Uvinnovacio@uv.es abans del 20 de setembre de 2022, amb assumpte “CPIAVI-SGISE + Persones / Processos / Vehiciles + Nom sol·licitant”

 

Més informació:

Descàrrega les fitxes tècniques de la consulta, amb la descripció detallada de la necessitat, l'abast del projecte a desenvolupar i els objectius:

 

Web de SGISE

Convocatòria de Consulta Preliminar del Mercat de 3 reptes de Compra Pública d’Innovació en el marc del projecte “Et Cuidem”, en colaboració amb l’Agència Valenciana de la Innovació

FAQs - Preguntes i respostes freqüents v1 (PDF)

Formulari per a la presentació de la teua proposta innovadora

Enllaç a l'enregistrament de la presentació (12/07/2022)

 

Llista d'enllaços: