UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

2012 Telefónica Ability Awards

La Universitat de València fou guardonada amb el premi a la Millor Organització del Sector Públic, dins del marc de l´edició de 2012 dels Telefónica Ability Awards. 
Aquests premis reconeixen les empreses i institucions espanyoles, públiques i privades, per la seua aposta i impuls social en matèria d´atenció a la discapacitat com un valor afegit dins de les organitzacions.

La UV, des de llavors reconeguda com a entitat Ability, fou la receptora d’un dels tres premis absoluts per desenvolupar un model sostenible que integra la discapacitat en la seva cadena de valor.

La institució acadèmica fou l’única de l’àmbit públic que es presentà i superà les sis categories principals, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (actualment UVdiscapacitat), que gestiona la Fundació General de la Universitat de València.

La candidatura als premis es va conformar com una acció de Campus Sostenible, liderada pel Vicerectorat d´Ordenació Acadèmica i Professorat. 
Aquestes categories representen un Compromís de l’Alta Adreça i lideratge dels empleats, Reclutament i selecció, Accessibilitat, Orientació a clients, Desenvolupament professional i formació, i Prevenció i retenció; juntament amb tres categories absolutes: Millor Empresa Privada, Millor Petita o Mitja Empresa Privada; i Millor Organització del Sector Públic.

Per arribar a la candidatura com a finalista, la Universitat de València superà una sèrie de filtres i una auditoria independent. 
Les proves conclogueren que a la UV s’identifica com a oportunitat la inclusió de persones amb discapacitat (personal empleat i estudiantat), s´impulsa la igualtat i la diversitat, es fomenta l’ocupació de qualitat de persones amb discapacitat, es promou un entorn laboral accessible, segur i saludable, es desenvolupa una cultura oberta i integradora dins de la institució i es contribueix al desenvolupament de la societat, entre altres valors.

Als Telefónica Ability Awards 2012 es presentaren 414 candidatures de més de 230 organitzacions, de les quals 50 entitats es ratificaren com a finalistes el dia 17 d´octubre de 2012, entre aquestes últimes la Universitat de València, que finalment va obtenir el reconeixement com a “millor organització del sector públic”.