Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Convocatòria d'accions de dinamització Xarxes d'Excel·lència 2016

  • 27 de juny de 2016
Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica d'Excel·lència

Resolució de la Secretaria d'Estat d'Investigació per la qual s'aprova la convocatòria per a l'any 2016 d'ajudes a les accions de dinamització Xarxes d'Excel·lència en els següents tipus: Xarxes Temàtiques, Xarxes CONSOLIDER i Xarxes Estratègiques.

Accions de dinamització “XARXES D'EXCEL·LENCIA” 2016

Descripció general

Son activitats per a la creació i desenvolupament de xarxes de grups d'investigació encaminades a millorar els resultats d'investigació obtinguts mitjançant accions finançades en convocatòries anteriors del Pla Nacional de I+D+I 2008-2011 i del Pla Estatal de I+D+I 2013-2016:

  • Xarxes Temàticas
  • Xarxes CONSOLIDER

I a contribuir a la gestió i a la coordinació d'agents estratègics de R+D+i nacionals o internacionals:

  • Xarxes Estratégicas

En elles s'inclouen les Comunitats de Coneixement i Innovació, KIC, en la seua sigla en anglès, reconegudes per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, així com aquelles xarxes estratègiques sorgides a partir de xarxes de centres fomentades en el Pla Nacional de I+D+i 2008-2012 o en el Pla Estatal de R+D+i 2013-2016.

Objectius específics i activitats que es financen

Es pretén amb aquesta actuació fomentar la creació i el desenvolupament de xarxes d'investigació mitjançant l'establiment de sinergies entre diferents grups d'investigació. L'objectiu primordial és l'optimització de resultats i recursos, per a impulsar les activitats de I+D+i i contribuir a l'avanç del coneixement i afrontar els desafiaments que la investigació espanyola té tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, especialment en el context de l'Espai Europeu d'Investigació, fomentant la participació d'investigadors amb trajectòries científiques consolidades.

Les ajudes estaran destinades a finançar despeses de personal, despeses d'organització i assistència a activitats cientificotècniques de la xarxa i altres despeses relacionades amb el desenvolupament i execució de les activitats per a les quals hagen sigut concedides.

Beneficiaris

Entitats públiques o privades sense ànim de lucre amb capacitat i competència demostrada per a realitzar projectes de I+D que suposen un avanç significatiu del coneixement.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds serà per als tres tipus de xarxes des del 29 de juny fins al 13 de juliol de 2016 a les 15:00 hores. No obstant açò, el termini intern per a presentar el document de sol·licitud i si escau els originals de les autoritzacions serà l'11 de juliol a les 15:00.

Informació de contacte

Per assumptes generals sobre l'actuació: redesexcelencia@mineco.es

Per als assumptes de tipus informàtic relacionats amb l'aplicació de sol·licitud, l'aplicació de signatura de sol·licituds o RUS: cauidi@mineco.es

Per assumptes relacionats amb el Sistema d'Entitats (SISEN): registroentidades@mineco.es

Informació i Atenció als Ciutadans