Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Porta de temple

Què és el concurs Pont Xinés?

L’objectiu principal del concurs Pont Xinés és ampliar la difusió del xinés, despertar l'interés per l'aprenentatge de l'idioma xinés entre els joves a nivell mundial i consolidar el coneixement de la llengua i la cultura xineses. En aquest concurs, els estudiants podran demostrar el seu nivell de xinés, així com els seus coneixements de la cultura xinesa i demostrar les seues habilitats artístiques, etc. Els guanyadors de la fase local passaran a la final nacional, i els finalistes de la nacional a la mundial, que tindrà lloc a Xina. 

Aquest concurs, promogut per la Seu Central dels Instituts Confuci-Hanban, l'Ambaixada de la República Popular Xina a Espanya, al costat dels Instituts Confuci, convoca per a enguany la celebració del XVIII Concurs Mundial Pont Xinés i XII Concurs per a Alumnes de Secundària. 

La fase local del concurs de Pont Xinés serà el dia 4 de maig de 2019 a les 17h. en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

 

Pont xinés

 

En què consisteix el concurs?

Per a alumnes de secundària (ESO – Batxillerat) i Universitaris.

El concurs està dividit en tres parts:

Discurs en xinés sobre el lema del concurs "ESTUDIA XINÉS I CONSTRUEIX EL TEU FUTUR" “携手汉语,筑梦未来” (secundària i batxillerat) / “UN MÓN, UNA FAMÍLIA” “天下一家” (universitaris), relacionat amb la llengua i/o cultura xineses. Tindrà una durada de 2 minuts i no es podrà llegir cap text. Puntuació: 5 punts.

Ronda de 4 preguntes sobre cultura i llengua xineses. Puntuació: 2 punts (0,5 cada pregunta).

Actuació d'art i cultura xineses (música, cant, dansa, poesia, cal·ligrafia, arts marcials, pintura, etc.). Aproximadament 3-4 minuts. Puntuació: 3 punts.


Per a amateurs i infantil (menors de 15 anys).

Podran participar, fora de concurs, amb una actuació artística (2-3 minuts). La participació podrà ser individual o en grup. L’actuació ha d’estar rel·lacionada amb la cultura xinesa.

 

Amateurs i infantil Estudiants de secundària i batxillerat Estudiants universitaris
De 5 a 14 anys d'edat i participants que no entren dins de les categories “Secundària i batxillerat” o “Universitaris” De 15 a 20 anys d'edat (Nascuts després del 01/10/1999 i abans del 01/01/2004). De 18 a 30 anys d'edat (Nascuts després del 01/01/1989 i abans del 01/01/2001). Requisit imprescindible estar matriculat en una universitat.
Fase local del concurs Fase local, nacional i mundial Fase local, nacional i mundial

 

Inscripció

Podran participar aquells estudiants de nacionalitat española que no tinguen el xinés com a llengua materna i no hagen estat escolaritzats a Xina.

La inscripció és gratuïta, per a participar cal inscriure's en www.instituto-confucio.com, emplenar el següent formulari i enviar-ho junt amb la documentació a: instituto.confucio@uv.es abans del 12 d'abril de 2019.

 

Documentació

Categories secundària i universitària:

  • DNI i/o passaport (còpia escanejada)
  • 1 foto recent de carnet
  • Justificant de matrícula del centre d'ensenyament
  • Acreditació de coneixements de xinésDocumentació per a amateurs/infantil:

  • DNI i/o Passaport (fotocòpia o original escanejat)
  • 1 foto recent de grandària carnet

 

Premis i guanyadors

El primer premi de la categoria d'universitaris i de la categoria de secundària rebran un CURS QUADRIMESTRAL GRATUÏT per al curs 2019/2020 en l'Institut Confuci de la Universitat de València.

D'altra banda, per a la resta de participants rebran un detall com a agraïment per la seua participació.

El primer premi de la categoria universitària i el primer premi de la categoria secundària de la fase local celebrada a València participaran en la final nacional que se celebrarà a Saragossa el 19 de maig de 2019, de 09:00 a 14:00 h. en el Auditorio de Zaragoza, Sala Luis Galve, C/ Eduardo Ibarra 3.

Soles aquells que hagen obtingut el primer premi de la fase nacional a Espanya del grup d'estudiants universitaris i del grup d'estudiants de secundària i batxillerat concursaran en la final a Xina. El grup d'estudiants universitaris en el mes de juliol i en octubre els de secundaria (dates per confirmar).El bitllet d'avió internacional, l'allotjament, els menjars, i el transport dels concursants, serà a càrrec de l'organització.


Preparació del concurs:

El professorat de l'Institut Confuci de la Universitat de València ajudarà als estudiants que ho desitgen en la preparació de les proves de manera gratuïta. (Contactar amb instituto.confucio@uv.es).

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies