Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

L'Institut Confuci de la Universitat de València celebra la fase local del concurs 'Pont Xinés' 2018

  • 21 d’abril de 2018

Baix el lema 'Un món, una familia' i en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

(Fotografies a la Galeria de la Confucioteca)

La sala d'actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acull este dissabte 21 abril a les 17:00h la celebració del concurs 'Pont Xinés' en la seua XVII edició en categoria universitària i la XI per a secundària. Aquest certamen, organitzat per l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) , té enguany com a lema central 'Un món, una familia' i el seu objectiu principal és ampliar la difusió de la llengua xinesa, el seu aprenentatge entre els jóvens a nivell mundial i consolidar el coneixement d'esta cultura. En esta competició els estudiants demostren el seu nivell de xinés i els coneixements sobre la dita civilització.

 

La mecànica del certamen consta de tres parts. En la primera es fa un discurs en xinés, de tema lliure, amb una duració de 2 minuts. En la segona part s'ha de respondre a quatre preguntes sobre cultura i llengua xineses. I, en la tercera i última, es du a terme una breu actuació artística, de dansa, cant, poesia, acudits, una conversació còmica, cal·ligrafia, pintura o qualsevol altra semblant. El jurat, integrat pel claustre del professorat de l'ICUV, deliberarà per a arribar a un acord sobre la classificació final.

 

Els que obtinguen el primer premi de cada categoria accediran a la final d'Espanya que se celebrarà a Madrid el pròxim 6 de maig. A més, rebran un certificat per a cursar un curs quadrimestral gratuït que concedix l'ICUV. D'altra banda, per a la resta de participants hi haurà un premi d'acord amb la seua posició en el concurs. Els que s'alcen amb la victòria en la fase final d'Espanya, podran participar al juliol a Xina en la fase final mundial. Este concurs està promogut per la institució d'eixe país per a l'ensenyança a estrangers del xinés (Hanban) i l'ambaixada de la República Popular Xina junt amb els Instituts Confuci d'Espanya que, en l'actualitat, són huit i estan ubicats a Madrid, València, Granada, Barcelona, Las Palmas de Gran Canària, Lleó, Toledo i Saragossa.

 

Des de 2007, any de la seua fundació en València, l'ICUV és l'únic centre oficial de llengua i cultura xineses a la Comunitat Valenciana i també l'únic qualificat per a la celebració dels exàmens oficials HSK per a adults e YCT per a infantil i juvenil. Està considerat per la seu central de Xina com 'Instituo Confuci Model' des de 2015 i posseïx diferents premis i mencions, entre les que destaca la de ser un dels 20 millors del món (existixen actualment 525) i la Distinció al Mèrit Cultural 9 d'Octubre de la Generalitat. És, així mateix, editor des del seu primer nombre al juliol de 2010 de la revista bimestral bilingüe Institut Confuci. S'edita en espanyol i en xinés i es distribuïx en tota Iberoamèrica.

 

 

CONCURS PONT XINÉS

Dissabte 21 d'abril a les 17:00h

Institut Confuci Universitat de València

Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Blasco Ibáñez, 32-46010 Valencia

Teléf.: 96 398 35 92

 

 

Cartell

 

 

 

Web: http://www.uv.es/confucio

Correu: instituto.confucio@uv.es

Facebook:  https://www.facebook.com/InstitutoConfucioDeLaUniversitatDeValencia

Twitter: https://twitter.com/ConfucioUV

YouTube: https://www.youtube.com/user/ConfucioValencia

Club de Lectors: http://confuciomag.com/

Revistes Instituto Confucio: http://www.confucius-institute-magazine.com