University of Valencia logo Logo del portal

 • Dona veu al Tirant

  20/09/19

  Dona veu al Tirant

  Amb motiu del Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica organitza una lectura pública continuada de l’obra de Joanot Martorell, Tirant lo Blanc. L’acte tindrà lloc el 20 de novembre de 2019, a partir de les 10.00 h, a la Sala Duc de Calàbria.

  Si voleu participar en la lectura d’un passatge del Tirant, telefoneu al 96 162 55 86 de dilluns a divendres,  de 9 a 20 h.

   

 • retaule sant vicent

  26/07/19

  Exposició en preparació

  Vicent Ferrer: un predicador de la tardor medieval

  La Biblioteca Històrica prepara, ensems amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Arxiu de la Catedral de València, l’exposició Vicent Ferrer: un predicador de la tardor medieval, on s’exposaran materials bibliogràfics que permeten conèixer la predicació duta a terme pel dominic valencià arreu de l’Europa occidental. 
  L'exposició, comisariada pel catedràtic de la Universitat de València Francisco M. Gimeno Blay, s'inaugurarà el dia 16 d’octubre de 2019, tot coincidint amb el congrés Vicent Ferrer: projecció europea d’un sant valencià, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i romandrà oberta fins el 19 de gener de 2020.

  Més informació
   

 • estiu

  26/06/19

  Tancament dissabtes d'estiu

  La biblioteca romandrà tancada els dissabtes des del 6 de juliol fins el 14 de setembre, ambdós inclosos.

  Horari d'estiu

 • donació arxiu Ferrer i Bigné

  13/06/19

  Donació de l'arxiu de Rafael Ferrer i Bigné

  Dimarts 11 de juny els hereus del poeta Rafael Ferrer i Bigné van fer donació de l'arxiu familiar a la Universitat de València, perquè puga ser consultat pels investigadors i els estudiants universitaris interessats en la història de la literatura valenciana.

  L'acord amb la rectora va ser signat per les seues besnétes, Isabel Soler (directora de la Biblioteca d'Humanitats Joan Reglà fins a la seua jubilació) i María Paz Soler (ex-directora del Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias "González Martí")

  Rafael Ferrer i Bigné fou advocat, erudit i poeta de la generació moderada de la Renaixença. Va formar part de la redacció fundacional del periòdic Las Provincias i, amb el seu grup d'amics (Pizcueta, Llorente, Boix, Labaila i Querol), va impulsar el 1878 la creació de la societat valencianista Lo Rat Penat.


   

 • Chartier

  30/05/19

  Conferència Roger Chartier

  Avuí dia 30 de maig a les 19 h., en el marc de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives, l'historiador Roger Chartier impartirà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau la conferència "La mobilitat dels textos. Autoria, materialitat, lectures".

  Chartier pertany a l'’Escola dels Annales i és un expert en història del llibre, de l'edició i de la producció i circulació de textos. A més, ha col·laborat amb diversos grups d’investigació de la nostra Universitat.

  Més informació

 • eleccions

  09/05/19

  Dia 26 de maig Sala Thesaurus tancada

  El diumenge 26 de maig, la Sala Thesaurus romandrà tancada pel fet que l'edifici del Centre Cultural La Nau és seu de col·legi electoral.

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy