University of Valencia logo Logo del portal

 • donació arxiu Ferrer i Bigné

  13/06/19

  Donació de l'arxiu de Rafael Ferrer i Bigné

  Dimarts 11 de juny els hereus del poeta Rafael Ferrer i Bigné van fer donació de l'arxiu familiar a la Universitat de València, perquè puga ser consultat pels investigadors i els estudiants universitaris interessats en la història de la literatura valenciana.

  L'acord amb la rectora va ser signat per les seues besnétes, Isabel Soler (directora de la Biblioteca d'Humanitats Joan Reglà fins a la seua jubilació) i María Paz Soler (ex-directora del Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias "González Martí")

  Rafael Ferrer i Bigné fou advocat, erudit i poeta de la generació moderada de la Renaixença. Va formar part de la redacció fundacional del periòdic Las Provincias i, amb el seu grup d'amics (Pizcueta, Llorente, Boix, Labaila i Querol), va impulsar el 1878 la creació de la societat valencianista Lo Rat Penat.


   

 • Chartier

  30/05/19

  Conferència Roger Chartier

  Avuí dia 30 de maig a les 19 h., en el marc de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives, l'historiador Roger Chartier impartirà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau la conferència "La mobilitat dels textos. Autoria, materialitat, lectures".

  Chartier pertany a l'’Escola dels Annales i és un expert en història del llibre, de l'edició i de la producció i circulació de textos. A més, ha col·laborat amb diversos grups d’investigació de la nostra Universitat.

  Més informació

 • eleccions

  09/05/19

  Dia 26 de maig Sala Thesaurus tancada

  El diumenge 26 de maig, la Sala Thesaurus romandrà tancada pel fet que l'edifici del Centre Cultural La Nau és seu de col·legi electoral.

 • portada tesi

  16/04/19

  Presentació de tesi

  La doctora Bárbara Barberá Matías, va presentar el passat 1 d’abril la seua tesi amb el títol “Eruditione vindicata. La vida y los libros de Francisco Pérez Bayer (1711-1794)”. En ella ha estudiat la biografia de l’erudit valencià i ha realitzat, per primera vegada, la reconstrucció de la seua biblioteca. 

  La donació que Pérez Bayer feu en 1785 de la seua llibreria va suposar l’origen de la Biblioteca de la Universitat.

  Bárbara és membre del grup de treball que està estudiant els manuscrits medievals i renaixentistes conservats a la Biblioteca Històrica.

 • cartell exposicio Fertis pels llibres

  15/04/19

  Inauguració d'exposició

  L'exposició "Ferits pels llibres. Fons de bibliòfils a la Universitat de València" s'inaugura demà dimarts 16 d'abril a les 19:00 hores a la Sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica i es podrà visitar fins el 14 de juliol.

  Més informació

 • Globus blavians Sala Duc de Calàbria

  11/04/19

  Horari de Setmana Santa i Pasqua 2019

  La Biblioteca Històrica romandrà tancada a partir del dia 18 d'abril fins a l'1 de maig.

  La Sala Thesaurus mantindrà el seu horari habitual, excepte els dies 22, 28 i 29 d'abril que restarà tancada. El divendres 19 i el dissabte 20 d'abril obrirà en horari festiu.

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy