Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Convocatòria 2018 de LIFE+ Medi ambient i Acció pel clima

  • 7 de maig de 2018
Convocatòria 2018 de LIFE+ Mediambient i Acció pel clima

Convocatòria del programa europeu LIFE+

El programa europeu de medi ambient LIFE+ ha publicat la convocatòria corresponent a 2018 sota el programa de treball plurianual 2018-2020. Tota la informació i l'eina de presentació de propostes en línia es troba mitjançant el web següent:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2018/index.htm

Amb un pressupost global de 397.000.000 euros, la convocatòria abasta els dos subprogrames de LIFE (Medi ambient i Acció pel clima), amb 317.000 euros per a Medi ambient, i 80.000.000 per a Acció pel clima.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. El personal investigador de la Universitat de València que estiga interessat a presentar una proposta, ens pot contactar a traves del nostre correu electrònic operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

 

Recordem que el proper 9 de maig tindrà lloc a València una jornada informativa sobre aquest programa. Així mateix, el vídeo corresponent a la jornada celebrada recentment a Brussel·les es pot visualitzar mitjançant aquest enllaç.

 

Subprograma de Medi ambient

Tipus de projectes convocats sota aquest subprograma:

  • Projectes tradicionals (quatre tipus: projectes pilot, de demostració, de bones pràctiques, i d'informació, conscienciació i difusió)
  • Projectes preparatoris
  • Projectes integrats
  • Projectes d'assistència tècnica

Aquest subprograma comprèn les àrees següents:

 

LIFE Natura i biodiversitat

LIFE Medi ambient i eficiència de recursos

LIFE Governança i informació mediambientals

 

Subprograma d'Acció pel clima

Tipus de projectes convocats sota aquest subprograma,

  • Projectes tradicionals
  • Projectes integrats
  • Projectes d'assistència tècnica

Aquest subprograma comprèn les àrees següents:

 

LIFE Mitigació del canvi climàtic

LIFE Adaptació al canvi climàtic

LIFE Governança i informació sobre el clima

 

Cofinançament

La taxa de cofinançament per al període 2018-2021 és del 55% dels costos totals elegibles de l'acció, excepte casos de l'àrea de Natura i biodiversitat, on el cofinançament pot arribar al 75% sota condicions especials, en els projectes que aborden accions concretes de conservació d'espècies o hàbitats.

 

Terminis i presentació de propostes

Els projectes tradicionals dels dos subprogrames es presentaran mitjançant l'eina de presentació de propostes en línia eProposal, la resta ho faran mitjançant els formularis estàndard que es descarreguen del web del programa.

Com a novetat d'enguany, s'introdueix un procediment de presentació de propostes en dues fases, amb la presentació d'una nota de concepte (màxim 11 pàgines) en una primera fase, i, en el cas de resultar elegida, la presentació de la proposta completa en una data posterior. Aquest procediment s'aplica als projectes tradicionals de l'àrea de Natura i biodiversitat i de l'àrea de Medi ambient i eficiència de recursos, ambdues del subprograma de Medi ambient, i també en els projectes integrats dels dos subprogrames.

Els terminis acaben en les dades esmentades avall, a les 16 hores (hora local de Brussel·les):

Projectes tradicionals: subprograma Medi ambient, àrea Medi ambient i eficiència de recursos: nota de concepte 12 de juny de 2018; àrees Natura i biodiversitat, i Governança i informació mediambientals: nota de concepte 14 de juny de 2018; subprograma Acció pel clima: proposta completa 12 de setembre de 2018 per a les tres àrees.
Projectes preparatoris: proposta completa 20 de setembre de 2018.
Projectes integrats: nota de concepte 5 de setembre de 2018.
Projectes d'assistència tècnica: proposta completa 8 de juny de 2018.