Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Daniel RamonDaniel Ramon, catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de València i Investigador de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments del CSIC. Membre del Comitè Assessor d’Ètica en la Investigació Científica i Tecnològica de la FECYT El seu camp de recerca es la millora biotecnològica de la producció del vi, la producció biotecnològica d’additius d’interès agroalimentari i l’estudi i repercussions dels aliments transgènics.

 

 

Entrevista

Quins reptes té per a tu participar en aquesta activitat?
Aconseguir implicar al públic que assisteixi al Bar en la dinàmica del diàleg. Hem de tenir el suficient ganxo com per a tenir una audiència nombrosa i el suficient enginy com per a captivar des d’un principi als que assisteixin i implicar-los en la discussió. Una mica difícil per a gent tant “seriosa” com els científics.
Quin grau d'interès en els ciutadans creus que suscita els temes que s'abordaran al Bar que participes?
Molt. Menjar és una cosa que fem tots els dies vàries vegades i tots estem preocupats pel que mengem.

Daniel Ramon ens recomana:

Llibres:

  • Jorge Riechmann. Cultivos y alimentos transgénicos: una guía crítica. Ed. Libros de la Catarata, Madrid, 2000
  • Daniel Ramon. Els gens que mengem. La manipulació genètica dels aliments. Col·lecció Sense Fronteres núm. 2, Edicions Bromera – Universitat de València

Enllaços: