Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Pere CastellsPere Castells, professor de Química d’ensenyament secundari i responsable del Departament Científic de la Fundació Alicia-elBulliTaller on desenvolupa l’aplicació de la ciència i la tecnologia a la innovació en la gastronomia. La seva investigació més recent es centra en la caracterització de gelificants alimentaris que proporciona noves textures.
 

 

 

Entrevista

Quins reptes té per a tu participar en aquesta activitat?
Aquesta iniciativa nova és de les que creen il·lusió. La transmissió d'informació assequible i de forma distesa és un dels somnis de la ciència, si hi posem la cuina a la coctelera tenim la mescla perfecta.

Quin grau d'interès en els ciutadans creus que suscita els temes que s'abordaran al Bar que participes?
En principi crec que hi ha un cert recel a parlar de ciència, però, de la mà de la cuina, pot ser un centre d’interès que faci possible que tots puguem aprendre amb aquest plantejament interactiu que ens proposa el Bar de la Ciència. A mi m’interessa molt.

Pere Castells ens recomana:

Llibres

  • Hervé This. Los secretos de los pucheros. Ed. Acribia. Zaragoza, 1996
  • O. R. Fennema. Química de los alimentos. Ed. Acribia. Zaragoza, 2000
  • J. A. Ordóñez Pereda. Tecnologia de los alimentos. Vol I i Vol II Ed. Síntesis. Madrid, 1998
  • Maurice Hansen. E for additives. Thorson Publishers Limited
  • W.P Edwards, i A. Vercet Tormo. La ciencia de las golosinas. Ed. Acribia. Zaragoza, 2002.
  • N. Cubero, A. Monferrer, i J.v. Vilalta. Aditivos alimentarios Ed. Mundi-Prensa AMVditivos Alimentarios”.
  • Taules de composició d'aliments Ed. Universitat de Barcelona. Barcelona, 2202

Articles

  • Kurtí, N. I This-Benckhard, Hervé. Química y física de la cocina. Investigación y Ciencia, Juny 1994
  • Smith D. I Margolskee R. El sentido del gusto. Investigación y Ciencia, Maig 2001

Enllaços