Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

La cuina xina, una cuina mil·lenària

  • 6 d’octubre de 2014
Menjar xinès

Dins del marc d’activitats per a celebrar el "Día de l’Institut Confucio", en el que es commemora el 10é aniversari de la fundació del primer Institut Confuci en el món, i amb la col·laboració d’El Corte Inglés, es desenrotllaran les Jornades de Cuina Xina tradicional i mil·lenària, en l’Edifici "Hogar" d’El Corte Inglés de Nou Centre.

Estes jornades es duran a terme els dilluns dies 6, 13, 20 i 27 del mes d’Octubre a les 18:30h. En estes jornades de cuina, els cuiners dels millors restaurants xinesos de València ens mostraran, amb dos o tres dels seus plats, les distintes tècniques i aliments que utilitzen en el seu receptari tradicional xinés.

Només es degustarà, i només els inscrits, un d’estos plats que es cuinen.

L’assistència a estes jornades requerix d’inscripció prèvia en el Departament "Menaje de Cocina" (1a Planta Edifici "Hogar") o en el telèfon 964 474 353.

Tant la presentació com l’explicació d’estes receptes les durà a terme el crític gastronòmic valencià Pedro G. Mocholí. Les dites receptes es repartiran en la comprovació de la inscripció d’eixe dia.

Els restaurants i cuiners que participaren són els següents:

  • Dia 6: Restaurant Casa Ru del carrer Sueca, 65 de València. La cuinera Li Hai Hong
  • Dia 13: Restaurant Min Dou del carrer Pelai, 31 de València. Cuiner: Chen
  • Dia 20: Centre cultural Xinés Hua Xia del carrer Vicent Tomas i Marti, 7 davall de València. Els cuiners Adan Liu y Qinghe Ye.
  • Dia 27: Restaurant Zen de l’avinguda Pio XII, 33 de València. Cuinera Silvia Zhou.

Tots els plats que es van a cuinar en estes jornades de cuina es podran degustar en el respectiu restaurant.