Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

  • Impressió en paper moneda i planxa de metall

    Jiao Zi

    nº 24: 李秋实 Li Qiushi | 1 de de maig de 2014

    El Jiao Zi va ser el primer paper moneda de la història que es va imprimir com a bitllet oficial. Ho va dur a terme el govern en la ciutat de Chengdu (Sichuan) en el primer any Tian Sheng de la Dinastia Song (1023) i la seua circulació s’ha mantingut quasi 800 anys en el territori de Sichuan.

    [Llegir més]

  • Detall d'ampolla

    Condiments populars xinesos

    nº 23: 李秋实 Li Qiushi | 1 de de març de 2014

    Entre les milers i milers de llums que il·luminen i adornen la nit del Port Victòria d’Hong Kong, resplendix especialment el cartell lluminós de llums de neó en què es poden veure tres caràcters ben grans que diuen així: Lee Kum Kee (李锦记, en xinés Lǐ Jǐngjì) . Esta companyia hongkonesa s’ha convertit en una empresa de referència en el sector dels productes alimentaris i dels condiments xinesos.

    [Llegir més]

  • Home montant a cavall

    El cavall Hanxue

    nº 22: 孙洪威 Sun Hongwei | 1 de de gener de 2014

    Els motius pels quals es representa al cavall són molt variats. En pintura, ja en l’época dels emperadors i reis, aquests volien aparèixer a lloms del seu cavall com a símbol de poder. En escultura, les estàtues de guerrers importants normalment van sobre el seu cavall. A més, el cavall Hanxue és una de les races més antigues del món, amb una evolució de 3.000 anys. Es caracteritza per un cos perfecte, una gran potència, velocitat i pel color roig de la seua suor, semblant a la sang.

    [Llegir més]

  • Bol de fideus

    Fideus d’arròs de Guangxi

    nº 21: 孙洪威 Sun Hongwei | 1 de de novembre de 2013

    Generalment, als xinesos del nord del país els agrada menjar la pasta en totes les seues varietats, mentres que els del sud preferixen l’arròs. No obstant això, en la regió autònoma Zhuan de Guangxi, han desenrotllat una àmplia diversitat de fideus d’arròs que estan íntimament relacionats amb el poble, naixent en la dita província una única i especial “cultura dels fideos”

    [Llegir més]