UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

Obra de l'exposició
AlumniUV: Visita guiada a l'exposició UV, Llibertat, llibertat.
Presencial

Visita guiada pel Voluntariat Cultural a l'exposició "LLIBERTAT, LLIBERTAT. La dècada dels 70 en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia"

 

18 Abril /  17:00 a 18:00 h  / Centre Cultural La Nau (Universitat, 2)

Col·labora  Voluntariat Cultural UV

Adreçat a AlumniUV Premium / AlumniUV Basic / Públic en general

Inscripció gratuïta https://go.uv.es/Yh1PQWe

Més informació

La col·lecció del matrimoni format per Carmen García Merchante i Jesús Martínez Guerricabeitia, centrada en el vessant polític de la pintura emergent en els anys finals del franquisme i els de la Transició, va ser donada pels col·leccionistes a la Universitat de València, en un gest de mecenatge especialment digne de ser subratllat. La selecció de la misma, comissariada pel crític d’art i director de museus Juan Manuel Bonet, se centra precisament en la dècada dels setanta, en la qual es van succeir l'assassinat de Carrero Blanco, la mort del dictador, el retorn dels exiliats, i les primeres eleccions lliures.

Bona part dels artistes inclosos en la mostra són valencians. Juan Genovés, els equips Crònica i Realitat, formats a mitjan setanta, també van jugar llavors un paper molt important. Completen la nòmina valenciana obres de Anzo; del molt personal expressionista que va ser Martín Caballero; de Rafael Calduch; de l'alcoià Antoni Miró; d'un Monjalés que passaria llargs anys exiliat a Colòmbia; de José Vento, membre com Genovés del Grup Hondo; del trio integrat per Manuel Boix, Artur Heras i Rafael Armengol; i d'alguns dels membres del Grup d’Elx: Albert Agulló, Joan Castejón, Antoni Coll, i Sixto Marco.

 
Període de l'esdeveniment:

Data De 25 de març de 2024 a 17 d’abril de 2024. 24h. Tots els dies.

 
  • 18 d’abril de 2024 de 17:00 a 18:00. Dijous.
 
 
Lloc de realització

Centre Cultural La Nau

Universitat, 2

Valencia (46003)

 
Organitza
 

Contacta alumniuv@uv.es

 
Més informació