UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

La Nau mostra el resultat d’un taller de mediació socioeducativa amb la Fundació Antonia Mir

  • 4 de febrer de 2015
El grup del taller organitzat per la Fundació Antonia Mir

La Sala Oberta del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit, del 29 de gener a l’1 de febrer, la mostra del resultat del taller de mediació socioeducativa ‘En les teues sabates’, organitzada juntament amb la Fundació Antonia Mir. Aquest taller és un projecte de mediació artística i intervenció socioeducativa.

La imatge de la sèrie ‘Sabates’, de l’autora valenciana Antonia Mir, la fundació de la qual patrocina aquest projecte, inspira la metàfora que li dóna nom i sentit; posar-se en les sabates d’una altra persona és empatitzar. El desenvolupament de l’empatia obri la porta a una actitud prosocial que possibilita la constitució d’un clima de convivència constructiva, favorable a l’aprenentatge, i on no és possible cap tipus de discriminació ni violència.

Els destinataris són un grup d’estudiants de l’institut d’educació secundària Barri del Carme de València, que, mitjançant diferents dinàmiques grupals i tècniques d’expressió artística, han tingut l’oportunitat d’explorar els seus conflictes, de comprendre els companys i companyes, i d’aprendre a relacionar-se de manera assertiva.

Amb l’exhibició del treball dels participants, a més de mostrar els resultats producte del taller d’expressió, s’ha pretés sobretot atendre els objectius següents: fomentar la cooperació entre els companys, potenciar la consciència de pertinença al grup, afavorir el desenvolupament de l’autoestima i l’empoderament, i estimular la motivació.

En la mostra, a través del llenguatge simbòlic de l’art, s’ha compartit l’experiència viscuda per cada estudiant com a membre del sistema grupal de la seua classe: les sabates donaran pas a camins i petjades que deixen marca.

El taller ha estat desenvolupat per Elizabet Català, educadora social i postgrau en Teràpies Expressives, i Míriam del Saz, llicenciada en Belles Arts, amb el suport del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, a través del Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València.

Data d'actualització: 4 de Febrer de 2015