UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat organitza una trobada amb Asindown

  • 20 d’abril de 2015
Asindown ha visitat les aules de la Facultat de Psicologia

La Universitat de València, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, ha organitzat aquest divendres, 27 de març, una trobada en la Universitat on han participat Asindown, l’Associació Erasmus Student Network (ESN), el Servei d’Educació Física i Esports i la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat.

La trobada s’ha desenvolupat en dues parts. En primer lloc, amb l’objectiu de mostrar als participants els diferents espais i serveis de la Universitat, en el seu aspecte formatiueducatiu, com és un aula d’una facultat, la Biblioteca, la Secretaria, la Consergeria i la Reprografia d’una facultat, se’ls ha explicat en línies generals què és la Universitat i les actuacions que es realitzen des de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat.

Han visitat la Consergeria, on se’ls ha relatat les funcions dels conserges i, entre les diferents tasques que realitzen, s’ha destacat la de facilitar a les persones amb discapacitat aquelles cadires o taules especials que requereixen per a poder trobar-se en igualtat d’oportunitats amb la resta dels seus companys.

En Secretaria, se’ls ha mostrat les funcions que es duen a terme, com les matrícules, els canvis de grup, les consultes d’expedients, etcètera.

Després, en la Biblioteca de la Facultat de Psicologia han escoltat atentament les explicacions que se’ls ha facilitat sobre els diferents serveis que les Biblioteques de la Universitat ofereixen als estudiants i han recorregut els diferents espais d’estudi i de préstec d’aquesta Biblioteca. Així mateix, se’ls ha mostrat els diferents productes de suport i espais adaptats destinats als estudiants amb discapacitat.

Finalment, en Reprografia han tingut l’oportunitat d’aprendre a fer una fotocòpia i fins i tot a fotocopiar-se la seua pròpia mà, mostrant orgullosos la fotocòpia, i fins i tot alguns estaven tan il·lusionats que han volgut fotocopiar-se ambdues mans.

Activitats d’esport adaptat

En segon lloc i una vegada finalitzat el recorregut per la Facultat, els participants han practicat diferents esports en el Pavelló d’Esports gràcies a les activitats organitzades pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València.

L’objectiu general d’aquests tallers és donar a conèixer, a través de diferents activitats esportives, com ara futbol, handbol i bàsquet, les activitats d’oci actiu sobre les quals poder triar per a practicar en el temps destinat a realitzar activitat física. En aquests tallers, alumnat de la Universitat, pertanyent a les seleccions universitàries d’aquests esports, juntament amb els seus entrenadors i entrenadores han compartit l’experiència amb el grup de joves d’Asindown.

Data d'actualització: 20 d'Abril de 2015