Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

 

Biotecnologia: en la teua vida, a diari

En els últims 60 anys s'ha produït un espectacular avanç del coneixement científic sobre el material genètic de tots els éssers vius, coneixement que està fent possibles grans aportacions a la qualitat de vida de la nostra societat i obrint molts camps en els quals la biotecnologia proporciona estratègies basades en l'ús d'éssers vius per a la millora de diferents activitats humanes. La conferència té com a objectiu explicar el concepte de Biotecnologia i el seu amplíssim recorregut històric fins al seu estat actual, comentant les bases de coneixement científic que han permés el desenvolupament d'avanços biotecnològics en àrees de gran repercussió social, com ara el medi ambient, l'alimentació i la salut, sense deixar de costat aspectes ètics i socials de màxima importància per a l'adequada valoració de l'enorme potencial de les aproximacions biotecnològiques en tots aqueists camps de gran interés humà.

Sol·licitar conferència

 

Tradició i ciència en l'art del vi

Per als amants del vi no hi ha dubte que produir-lo és un art. En tota obra d'art, les matèries primeres per a la seua creació són fonamentals, però la mà de l'artista és la clau del resultat. És indiscutible que la qualitat del raïm i del most són importants per a obtindre un vi de qualitat, però el llevat és l'artista metabòlica del vi, el responsable de la seua producció i d'una part important de les seues propietats organolèptiques i sensorials. En la conferència es fa un repàs de les contribucions del llevat en Enologia i del coneixement sobre aquests microroganismes que aporta ciència a la tradició de fer vi.

 

Sol·licitar conferència

 

Breu CV

Emilia Matallana Redondo és catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular en la Universitat de València i directora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), un institut conjunt de recerca col·laborativa en el qual participen la Universitat de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Membre del grup de Biotecnologia de llevats industrials de l'I2SysBio, té una àmplia experiència en biologia molecular de llevats i la seua recerca durant els últims 20 anys s'ha orientat a la biotecnologia dels llevats del vi, àrea on ha publicat més de 40 articles de JCR en revistes internacionals. A més, ha dirigit diversos projectes de recerca destinats a la millora biotecnològica del llevat, principalment per a la indústria alimentària, però també per a altres finalitats, com la producció de bioetanol en col·laboració amb socis industrials. Ha participat en diferents agències d'avaluació de recerca (ANEP, CIEMAT, ERA-IB), com a experta en biotecnologia alimentària. Paral·lelament a la seua recerca en biotecnologia, ha desenvolupat una àmplia activitat d'ensenyament i comunicació científica en aquest camp, i més específicament sobre organismes genèticament manipulats (OGM), els seus fonaments científics, beneficis i riscos potencials. Ha impartit nombroses conferències per al públic en general, ha preparat un curs introductori sobre Biotecnologia per a persones majors de 55 anys i també material audiovisual per a la Universitat de València. Ha fet la traducció al castellà dels llibres ¿Un futuro sostenible? El cambio global visto por un científico preocupado, de Fernando Sapiña i Mi vida en la ciencia.Las aportaciones de un biólogo excepcional, de Sydney Brenner, de la col·lecció "Sin Fronteras" de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació i Publicacions de la Universitat de València.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @EmiliaMatallana
  • @MMolWineYeast
  • @I2SysBio
  • @BiologiquesUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

 

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.