Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar la conferència

 

A nivell global, 1.900 milions d'adults tenen excés de pes, dels quals 650 milions presenten obesitat, amb les consegüents repercussions sobre la salut i l'economia. El tractament de l'obesitat implica estratègies com l'activitat física i la planificació dietètica, sempre que siguen fetes per professionals sanitaris. En les darreres dècades han aparegut dietes miraculoses, que tenen l'origen al principi del segle XX, i que poden comportar problemes de salut sobre les persones. Una manera pràctica de detectar-les és que prometen pèrdues ràpides de pes (més d'1 kg per setmana), asseguren que es duen a terme sense esforç, tenen restriccions excessives d'energia i exclouen de la dieta aliments o nutrients per a l'organisme. Aquesta xarrada permetrà una revisió sobre les dietes o altres mètodes d'aprimament que poden afectar la salut.

 

 

Breu CV

José Miguel Soriano del Castillo és Graduat en Nutrició Humana i Dietètica, i Llicenciat i Doctor en Farmàcia, amb premi extraordinari el 2003, per la Universitat de València. És catedràtic de l'Àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València. És membre Acadèmic de Número i membre d'Honor de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, i membre Acadèmic de Número de l'Acadèmia de Farmàcia de la Comunitat Valenciana. És Director de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia (CUNAFF) de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, de l'Observatori de Nutrició i Seguretat Alimentària per al Món en Desenvolupament de la Universitat de València, amb seu a Egipte i Madagascar, del Gastrolab-Fernando Sapiña de l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València i del Food&Health Lab, promogut pel Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, mitjançant el programa de creació d'Ecosistemes Innovadors finançat pel Ministeri de Cultura i Esport. A més de ser el Codirector de la Unitat Mixta de Recerca en Endocrinologia, Nutrició i Dietètica Clínica de l'Institut de Recerca Sanitària de la La Fe-Universitat de València. Ha dut a terme estades docents-investigadores a l'Agència Francesa de Seguretat Alimentària (França), l'Institut Superior de Sanitat (Itàlia), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) (Itàlia), el Centre Nacional de Recerca (Egipte), el Col·legi Universitari d'Akershus (Noruega), la Universitat Nacional de la Plata (Argentina), l'Institut Nacional Matern-Perinatal (Perú) i la Universitat del Salvador. És l'editor de deu llibres i ha publicat més de 200 capítols de llibres i articles en revistes nacionals i internacionals. Ha rebut diversos premis: Premi de Recerca de l'Institut d'Estudis de l'Ou (2004), Premi de l'Associació Benèfica-Docent "Professor Vicente Callao" de l'Acadèmia Iberoamericana de Farmàcia (2004), el XI Premi València se Solidariza-Modalitat beca de recerca social de l'Ajuntament de València (2008), Premi a l'Excel·lència Docent de la Conselleria d'Educació-Consell Social de la Universitat de València (2009), el Premi Cascajares per a investigadors joves del Grup de Microbiologia d'Aliments de la Societat Espanyola de Microbiologia ( 2010) i va aconseguir, per la coordinació i edició d'El gran libro de la Horchata y la Chufa de Valencia  (Universitat de València, 2014) el premi internacional al millor llibre del Món al Gourmand World Cookbook Awards (2016).

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @JoseMiguelSori7
  • @FacFarmacia_UV
  • @CUNAFFUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

Sol·licitar la conferència

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.