Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar conferència

 

La incorporació de les noves tecnologies als estudis arqueològics permet oferir una nova visió del passat, descobrir i generar dades que dibuixen una nova dimensió i comprendre els objectes relacionats amb el món antic, en llançar-nos a un univers “MATRIX” on nous codis necessiten ser desxifrats. L'objectiu d'aquesta xarrada és la de conèixer per a què serveixen les anàlisis de Raigs-X, RAMAN i de l'Espectroradiòmetre  a l'hora d'estudiar materials arqueològics (ceràmica, os, pedra, pintura, metalls, etc.).

 

Breu CV

Gianni Gallello, investigador distingit al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València. Doctorat en el 2014 per la Universitat de València, durant els últims deu anys la seua activitat investigadora s’ha centrat en l’anàlisi química de diferents materials arqueològics. Ha innovat nous enfocaments metodològics per superar alguns dels problemes més significatius que ha enfrontat la comunitat arqueològica en l’àmbit de les emprentes deixades al sol per l’activitat humana antiga, la contaminació de restes òssies, orígens de materials lítics, orígens de matèries primes en morters, procedència de ceràmica i identificació de materials orgànics en objectes antics. Gianni té una formació en química analítica i una àmplia gamma d’habilitats pràctiques i analítiques adquirides treballant en les disciplines d’Arqueologia, Biologia, Geologia i Química Analítica.

Gallello va ser Marie Curie Research Fellow (2016-2018) a la Universitat de York (UK) amb el projecte MATRIX finançat per la Comissió Europea (Horizon 2020). El 2014, Gianni va fundar ArchaeChemis (www.uv.es/archaechemis) a la Universitat de València, dissenyada com una unitat d’anàlisi química per a la investigació i la transferència de tecnologia dirigida tant a grups de recerca com a organitzacions no acadèmiques dedicades a l’estudi del passat.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @GianniGallello
  • @ArchaeChemis
  • @ArqueologiaUV
  • @FacGeoiH
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

Sol·licitar conferència

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.