Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar conferència

 

El nostre cervell és un òrgan meravellós, ens permet pensar, aprendre, decidir i sobreviure. Totes les nostres accions es troben dirigides pel nostre cervell, és per això que cal cuidar-lo, i especialment durant el seu desenvolupament fins als 21 anys, perquè és clau per a la nostra salut mental.

A més, el nostre cervell treballa per a garantir la nostra supervivència i detecta les substàncies i situacions que són necessàries per tal de mantindre l’espècie. Menjar, beure, el sexe..., són situacions que el cervell detecta com a necessàries per a la supervivència. Les drogues són hackers del nostre cervell i es fan passar per necessàries per a la supervivència. A més, canvien la funció del cervell perquè les drogues siguen el més important per a la persona encara que les conseqüències per a aquesta siguen molt negatives.

Com actuen les drogues i transformen el nostre cervell són qüestions que, tot i que encara estan en investigació, desvetllarem en aquesta xarrada.

 

 

Breu CV

Doctora en Farmàcia per la Universitat de València, és professora titular a la Facultat de Farmàcia. La seua activitat investigadora se centra en el camp de la neurofarmacologia de l'addicció, en entendre l’efecte de l’alcohol al cervell i els factors de risc per a sofrir alcoholisme, amb la finalitat de trobar noves teràpies per a aquesta addicció. Ha publicat nombrosos articles cienífics en revistes d'impacte i ha treballat en diversos laboratoris en universitats de prestigi com la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i la Universitat de Columbia (EUA), en les quals ha estudiat l’addicció i el dolor. Com a resultat de les seues investigacions ha rebut premis de la Societat Europea de Recerca en l’Alcoholisme (ESBRA), de la Fundació Valenciana d’Estudis del Dolor (FUNDOLOR) i de Talent Jove Investigador atorgat per Bankia i Levante-EMV. Actualment desplega la seua recerca al Laboratori Doreal de la Universitat de València, on estudia, entre d'altres, el dolor com a factor de risc en l'alcoholisme i en trastorns psicològics de tipus ansietat, especialment en el sexe femení.

 

Més informació

 

 

Xarxes socials

  • @Luciahipolito2
  • @doreal_lab
  • @FacFarmacia_UV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

Sol·licitar conferència

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.