Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar conferència

 

En aquesta xerrada intentarem entendre què són les ones gravitatòries i com hem aconseguit arribar a detectar-les 100 anys després de la predicció teòrica per Einstein com a conseqüència de la revolucionària teoria de la Relativitat General. La informació que ens proporcionen aquestes ones, en combinació amb la informació que ens arriba a través de la llum en les diferents freqüències ens permet entendre un poc millor l'Univers que ens envolta. De la mateixa manera que les observacions de Galileu van revolucionar la nostra comprensió del món on vivíem, amb les observacions d'ones gravitatòries estem obrint una nova finestra en l'observació i l'estudi de l'Univers.

 

 

 

 

 

 

Breu CV

Llicenciada en Matemàtiques i Doctora en Astrofísica per la Universitat de València, ha estat investigadora postdoctoral a l'Institut Max-Planck d'Astrofísica a Garching (Munic, Alemanya) i a l'Observatori de Paris-Meudon (Paris, França), i investigadora visitant a les Universitats de Lieja i Namur a Bèlgica. Actualment és professora titular d'universitat de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València, en l'àrea de la Matemàtica Aplicada. Compagina la seua tasca docent amb una intensa activitat investigadora en el camp de la matemàtica aplicada i de l'astrofísica, amb especial interès en la relativitat numèrica i les ones gravitatòries. És membre del grup a València de la col·laboració internacional Virgo, i coordinadora de divulgació i comunicació de la col·laboració. És la gestora en comunicació científica de l'Acció Europea COST G2net sobre ones gravitatòries, geofísica i Machine Learning. Té més de 25 publicacions en revistes internacionals d'alt impacte i més de 40 xarrades en conferències científiques internacionals. Participa activament en projectes d'innovació educativa, i dedica gran part del seu temps i la seua il·lusió a moltes activitats de divulgació científica entre les quals destaca ser un membre actiu de l'Associació Sapiència.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @FuturaConjetura
  • @FMatemaUV_EG
  • @VirgoValencia
  • @ego_virgo
  • @g2_net
  • @Sapiencia5
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

Sol·licitar conferència

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.