Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar la conferència

 

Els sistemes de benestar a Europa han facilitat una gran prosperitat econòmica i una bona cohesió social des de la Segona Guerra Mundial. No obstant això, els canvis demogràfics, les crisis econòmiques, la pandèmia pel coronavirus... han tingut un gran impacte en el complex equilibri dels sistemes de benestar, fins i tot posant en dubte la seua sostenibilitat a llarg termini. 

La investigació i la innovació són recursos necessaris per a restablir i consolidar la sostenibilitat dels sistemes. A partir del focus i la dedicació en temes com l’educació, la sanitat, l’ocupació.... es poden obtenir resultats fonamentals i innovadors per a garantir que els sistemes de benestar perduren. Així mateix, aquests resultats han de traslladar-se a la política en forma de polítiques socials que siguen de gran rellevància per a les poblacions a les quals serveixen.

 

 

 

Breu CV

Jordi Garcés Ferrer és catedràtic a la Universitat de València i director de l'Institut de Investigació en Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibienestar). A més, el professor Garcés ha ostentat la Càtedra Príncep d’Astúries a la Georgetown University de Washington DC (EUA) i ha estat professor a la Universitat d’Innsbruck (Àustria) i a l'Erasmus Universiteit Rotterdam (Països Baixos) i investigador visitant a la Universitat de Washington, a la Universitat d'Òxford i a la Universitat de Cambridge. Ha estat investigador principal o membre de l'equip de recerca de prop de 100 projectes i contractes de recerca amb l'administració central, autonòmica i europea.

Tamara Alhambra Borrás és doctora en Psicologia per la Universitat de València i és investigadora a l’Institut de Polítiques de Benestar Social –POLIBIENESTAR– des de 2014. Dins de la seua activitat investigadora, ha participat en diferents projectes d’investigació finançats per la Comissió Europea, els quals estan centrats en la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida de poblacions especifiques, com són: persones majors, malalts crònics, pacients oncològics, etc. A més, Tamara compta amb experiència internacional desenvolupant projectes de promoció de la salut a l'Índia i a Sud-àfrica.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @tamalhambra
  • @Jordi_Garces
  • @Polibienestar
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

Sol·licitar la conferència

 

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.