Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar conferència

 

Les sorprenents creacions de la ciència-ficció constitueixen un magnífic punt de partida per introduir-se de forma lúdica en el fascinant món de la ciència. En paraules de Stephen Hawking “la ciència-ficció no és una simple diversió, serveix també per a un propòsit seriós: expandir la imaginació humana. La ciència-ficció que s'escriu avui sovint és una realitat científica demà”. En aquesta conferència i viatjant a través de l'espai i del temps comprovem com les teories científiques, les seues lleis i els seus principis, poden ser sovint introduïts de forma suggerida mitjançant la ciència-ficció.

Aquesta conferència es pot articular de dues maneres:

  •      A partir dels viatges per l'espai (llei de la gravitació universal, velocitat d'escapament, fem espacial, avanços actuals, errors al cinema i la literatura, etc.)
  •      Mitjançant els viatges en el temps (s'ha de parlar un poc de la relativitat especial, la velocitat de la lum, la dilatació del temps, la contracció de longituds, les paradoxes, etc.)

Qualsevol treball previ amb l'alumnat sobre aquests temes pot resultar útil. El professorat pot triar quina de les dues temàtiques prefereix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breu CV

Julia Suso és doctora en Matemàtiques per la Universitat de València, ha estat cap d'Instrumentació de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València i actualment és professora del Departament d'Economia Financera i Actuarial de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Ha participat en diversos projectes espacials, col·laborant en el disseny i desenvolupament de les missions de raigs gamma INTEGRAL de l'ESA, i LEGRI a bord del satèl·lit Minisat 01.

Actualment treballa a l'estudi de la natura i dels paràmetres físics de les estrelles Be i de les binàries transitòries de Rajos-X. També treballa amb les missions espacials CoRoT (CNES/ESA) i KEPLER (NASA) dedicades a l'astrosismologia i la cerca de planetes extrasolars. Ha dut a terme observacions astronòmiques als principals observatoris astronòmics de tot el món (Xile -La Silla, Canàries Observatori del Teide i Roque dels Muchachos, Sud-àfrica - SAAO, Almeria -Calar Alt, Canadà -DDO).

 

Més  informació

 

Les pluges d'estels no són només per a l'estiu

 

Xarxes socials

  • @JuliaSuso
  • @ObservatoriUV
  • @FdEconomiaUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

Sol·licitar conferència

Estimular les vocacions cientifiques es un proyecto de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.