Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

 

Sol·licitar la conferència

 

El mar Tethis, precursor del Mare Nostrum, donà recer als ancestres de les balenes actuals i els cetacis en general. Aquest viatge evolutiu que va començar fa 55 milions d’anys, i en què un grup de mamífers terrestres, mitjançant notables canvis morfològics i fisiològics es va adaptar a viure en el medi aquàtic, ha donat lloc a que al nostre Mediterrani trobem hui una varietat important d’espècies de cetacis incloses les gegantesques balenes. Així, diferents poblacions de rorquals, catxalots, calderones i dofins etc., s’alimenten, es desplacen i es reprodueixen en les seues aigües. Però aquesta fauna marina, com bona part de la biodiversitat està, des de fa anys, seriosament amenaçada per diferents activitats, la majoria d’origen humà, que cal conèixer i regular mitjançant acords i normes nacionals i internacionals, per a permetre un desenvolupament sostenible de les poblacions humanes, compatible amb la conservació de la biodiversitat i en general del medi ambient.

 

 

 

 

Breu CV

Juan Antonio Raga és biòleg, catedràtic de Zoologia de la Universitat de València. Coordina la Unitat de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, especialitzada en l’estudi de la biologia i la parasitologia dels vertebrats marins. Té més de 30 anys d’experiència com a professor i ha impartit cursos i conferències a diferents institucions acadèmiques d’Europa i Amèrica.

En la seua trajectòria investigadora ha dut a terme 34 projectes d'R+D+I a diferents països del món sobre recursos marins, els resultats dels quals s’han plasmat en més de 200 publicacions en forma de llibres i revistes científiques.

A més, les seues activitats de transferència de coneixements l’han portat a desenvolupar treballs per a diferents institucions nacionals i internacionals, la Unió Europea i empreses com Consum, Mercadona, Capital Energy, Triveritas o Nutreco.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @ICBiBE_UV
  • @BiologiquesUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

Sol·licitar la conferència

 

 

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.