UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

La Universitat, guardonada en els VI Premis COCEMFE 2014 per la seua tasca a favor de la integració de l’alumnat amb discapacitat

  • 11 de desembre de 2014
El secretari de COMCEMFE València, Eusebio Martínez, i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria

La Universitat de València ha sigut guardonada en la sisena edició dels Premis COCEMFE València 2014 pel seu treball a favor de la plena integració i normalització socioeducativa de l’alumnat amb discapacitat física, una tasca que realitza a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat.

L’acte de lliurament es va celebrar dijous, 27 de setembre, al Centre Municipal de Trafalgar de València. El gerent de la Fundació General de la Universitat de Valècia, Cristobal Suria, en representació de la institució acadèmica guardonada, va rebre el premi de mans del secretari de COCEMFE València, Eusebio Martínez.

Amb aquests guardons, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València agraeix públicament a tots els premiats la seua col·laboració “per haver fet que les persones amb discapacitat física i orgànica continuen lluitant dia a dia per a superar les innombrables barreres encara existents”, assenyalen des de l’organització.

A més de la Universitat de València, han sigut reconeguts el Club Rotary Valencia Feria Mediterráneo per la seua labor desinteressada a favor del desenvolupament de serveis a la Comunitat i de suport a col·lectius més vulnerables, i pel suport a COCEMFE València en el desenvolupament dels seus programes; la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana per la seua labor a favor de promoure i potenciar el voluntariat en la societat valenciana; i l’empresa Quirumed S.L., per la seua col·laboració i suport a COCEMFE València i pel seu interés per la integració laboral de persones amb discapacitat.

Afavorir la igualtat d’oportunitats

La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), integrada en la Fundació General de la Universitat de València, es posà en marxa fa més de vint anys i, en l´actualitat, posiciona la Universitat de València com a la primera institució acadèmica espanyola presencial amb major nombre d’alumnes amb discapacitat matriculats. De fet, en el curs 2014-2015 compta amb més de 1.100 estudiants amb diversitat funcional en les seues aules, convertint-se així en un referent d’inclusió educativa i social.

Aquesta Unitat, dirigida per Celeste Asensi, és un servei constituït per un equip multidisciplinari l’activitat del qual consisteix a proporcionar atenció, assessorament i suport en matèria de discapacitat a tota la comunitat universitària. La seua missió principal és afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones que integren la Universitat a través d’una sèrie d’actuacions arreplegades en programes d’assessorament psicoeducatiu; equiparació d’oportunitats; sensibilització, formació i voluntariat; accessibilitat universal i atenció al professorat.

Des de l’any 2005, la UPD disposa de la certificació del Sistema de Gestió de Qualitat, segons la Norma ISO 9001:2008, i d’una Carta de Serveis elaborada en 2008. Al setembre de 2012, la Universitat de València va obtindre el certificat d’Accessibilitat Universal d’Aenor per a la Biblioteca d’Educació María Moliner, un reconeixement emmarcat en el programa Campus Sostenible, finançant pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport mitjançant el programa d’Accessibilitat Universal i Integració del VLC/CAMPUS.

Així, la tasca desenvolupada per la Universitat de València ha sigut reconeguda en diferents ocasions, entre les quals destaca l’obtenció del Premi a la Millor Organització del Sector Públic, atorgat en el marc dels Tefónica Ability Awards 2012, uns guardons que reconeixen a les empreses i institucions espanyoles per la seua aposta i impuls social en matèria d’atenció a la discapacitat com un valor afegit dins de les organitzacions. Així mateix, en 2013 va ser guardonada pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

Data d'actualització: 11 de Desembre de 2014