UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

  • Text en braille

Accés

M´adapten les Proves d´Accés a la Universitat (P.A.O./Selectivitat)?

Sí, si tens un certificat de discapacitat amb un 33%, o superior, tens dret al fet que s´adapten les P.A.O. o Selectivitat a les necessitats específiques que requerisques.

Pots trobar més informació en la pàgina web d´accés a la UV.: http://www.uv.es/acces  

Què significa el 5% de reserva de places per a universitaris amb discapacitat?

En cada titulació es reserven un 5% del total de les places disponibles per a aquells estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Per a accedir per aquest contingent, s´ha d´aportar el certificat de discapacitat, expedit per l´òrgan oficial competent.

Puc realitzar la matrícula sense anar a la Facultat?

Seguint l´article 4 de la normativa de la Universitat de València (ACGUV 101/2010), el primer any és obligatòria la matrícula assistida en el centre. La resta dels anys pots utilitzar l´opció d´automatrícula per a dur a terme la gestió a través d´Internet.

Si per alguna raó especial no pogueres acudir el primer any de matrícula al teu centre, consulta-ho amb la secretaria de la teua Facultat o Escola Universitària per a intentar trobar una solució alternativa.

On puc cercar allotjament accessible?

Si vols obtenir informació sobre allotjament has de contactar amb el SEDI, Servei d’Informació i Dinamització dels Estudiants de la Universitat de València: https://www.uv.es/dise

Normativa

Necessite aprovar un nombre de crèdits mínim per curs?

Sí. El teu primer any en la titulació has d´aprovar un mínim de 12 crèdits. En cas d´estar cursant una doble titulació hauràs de superar almenys 48 crèdits. Veure normatives vigents: 

Què passa si no aprove el mínim establit?

No et podràs matricular en la mateixa titulació fins a passats 2 anys acadèmics. La UV promourà l´efectiva adequació del reglament de permanència a les necessitats del col·lectiu d´estudiants amb discapacitat, mitjançant la valoració de cada cas concret.

Quantes convocatòries tinc per a aprovar una assignatura? 

Existeixen sis convocatòries per a superar cada assignatura. Es considerarà que la condició de no presentat en l´acta no consumeix convocatòria. La persona que acredite l´existència d´una causa personal justificada que poguera haver influït en el seu rendiment (malaltia greu o qualsevol altra causa de força major) podrà sol·licitar al deganat o adreça del centre la decisió sobre el seu cas.

Taxes

Respecte a la matrícula, com a estudiant amb discapacitat, tinc dret a la matrícula gratuïta?

Si disposes de Certificat de Discapacitat, amb un percentatge de 33% o més i ho fas constar en la matrícula, tindràs l´exempció total del pagament de taxes. Aquesta exempció inclou tota assignatura o curs que siga oficial:

  • Matrícula d´assignatures troncals i obligatòries (en diplomatura i llicenciatura).
  • Matrícula d´assignatures de formació bàsica i obligatòria (en graus).
  • Matrícula d´assignatures optatives.
  • Postgraus Oficials de la Universitat de València.
  • D´altra banda, qualsevol certificat (notes, estudis, títol...) emès sobre un estudi oficial és també gratuït.

Tinc exempció de taxes si sóc pensionista o m´han concedit una incapacitat permanent? 

Sí, segons l´art. 1.2 de la llei 51/2003 de 2 de desembre d´Igualtat d´Oportunitats, no Discriminació i Accessibilitat Universal de les persones amb discapacitat. Partint d´aquest article es considerarà que presenten una discapacitat en grau igual o superior al 33 %, els pensionistes de la Seguretat Social, aquelles persones que tinguen reconeguda una pensió d´incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa i als pensionistes de classes passives que tinguen reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

Beques

Existeix algun altre tipus d´ajuda econòmica per a estudiants amb discapacitat?

En l´actualitat hi ha fundacions que anualment ofereixen beques per a estudiants amb discapacitat. Si vols estar al dia de les convocatòries de beques que van apareixent només has de consultar la nostra pàgina web o demanar-nos una cita.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies