
22/07/22
El passat 21 de juliol es va celebrar la 13ª Jornada d'intercanvi d'experiències d'innovació educativa E4TSE al Saló de Graus Joan Pelechano de l’ETSE
UVdocència té com a objectiu fer costat al professorat en la seua tasca docent i facilitar informació fàcilment accessible i actualitzada sobre l'organització de la docència, eines, materials, formació i bones pràctiques docents per a contribuir a millorar l'ensenyament a la Universitat de València.
La docència a la Universitat de València es basa en el principi de màxima presencialitat garantint la seguretat sanitària de la comunitat universitària.
La relació directa professorat-estudiantat que s'aconsegueix a les aules presencials és un valor irrenunciable de la universitat pública.
Ara bé, tant per qüestions sanitàries com per organització de les titulacions, és possible combinar la docència presencial amb altres tipus de docència.
La docència a la Universitat de València pot tindre lloc en diferents espais, amb diferents formes de comunicació i amb diferents models d'aprenentatge.
En aquest apartat es reuneixen idees per a preparar la docència, planificar el curs i millorar tant durant com en finalitzar-lo, així com un catàleg de recursos per a això.
Perquè el professorat puga preparar les seues classes i gestionar la seua labor docent tant dins com fora de l'aula, es poden utilitzar diferents eines que permeten involucrar a l'estudiantat i promoure una comprensió més profunda en qualsevol modalitat docent.
L'avaluació és un procés integral que permet valorar els resultats obtinguts per l'estudiantat en termes dels objectius proposats i d'acord amb la guia docent.
La Universitat de València disposa de molt material gravat útil per a les assignatures en les seues titulacions. A més, és possible realitzar nous enregistraments des de les aules, els 18 centres de la Universitat ofereixen aquesta possibilitat.
Degut a la situació generada per la COVID-19, tots els centres de la Universitat de València han adoptat mesures de prevenció en totes les seues instal·lacions.
La planificació de l'aprenentatge és una part clau per a un ensenyament eficaç. Quan planifiquem, hem de considerar tots els aspectes inclosos en la guia docent i tindre en compte que l'estudiantat construeix el seu coneixement no exclusivament sobre la memorització de continguts, són necessàries activitats que aniran realitzant i sobre les quals ha de reflexionar.
Ens recolzarem en la guia docent i prepararem materials i activitats. A més, planificarem la comunicació amb l'estudiantat i el feedback que oferirem.
La guia docent és un document en el qual s'especifiquen les competències a desenvolupar per l'estudiantat i els resultats esperats en una assignatura, que inclou tots els detalls necessaris per a facilitar l'organització i gestió del procés formatiu, incloent continguts, dedicació temporal, avaluació i bibliografia.
Les activitats a realitzar per l'estudiantat seran concordes als resultats d'aprenentatge esperats inclosos en la guia docent i seran conseqüents amb l'avaluació. Han de ser assolibles i mesurables. Tingues en compte:
Activitat X | |
---|---|
Competències que desenvolupa | |
Nivell de dificultat | |
Estil d'aprenentatge que reforça | |
Etiquetatge professorat | |
Etiquetatge per resultats d'aprenentatge anteriors |
Pots dissenyar activitats de:
L'avaluació és un procés integral que permet valorar els resultats obtinguts per l'estudiantat en termes dels objectius proposats i d'acord amb els recursos utilitzats. Implica obtindre informació que done suport als judicis del professorat sobre l'abast de les competències incloses en la guia docent. És un procés continu i acumulatiu, no una activitat aïllada. Totes les sessions de classe són una oportunitat per a reunir proves d'avaluació.
Els treballs de fi de Grau (TFG) consistiran en l’elaboració d’un treball individual o d’una memòria o projecte sota la supervisió d’un tutor o tutora en la que es posen de manifest els coneixements i competències adquirides per l’estudiantat al llarg de la titulació.
Aquests treballs constituiran una tasca autònoma i personal de l’estudiantat.
Els treballs hauran de realitzar-se d’acord amb el que dispose la memòria de verificació del títol.
El treball de fi de Màster (TFM) consistirà en l’elaboració d’un treball individual o d’una memòria o projecte sota la supervisió d’un tutor o tutora en la que es posen de manifest els coneixements i competències adquirides per l’estudiantat al llarg de la titulació.
Aquests treballs constituiran una tasca autònoma i personal de l’estudiantat.
Els treballs hauran de realitzar-se d’acord amb el que dispose la memòria de verificació del títol.
La formació del Personal Docent i Investigador (PDI) busca donar resposta a les necessitats estratègiques de formació mitjançant l'especialització i l'ampliació en allò referent al perfeccionament del professorat i la corresponent investigació formativa.
La formació del PDI/PI/PIF es desenvolupa en diferents àrees temàtiques que responen a les àrees d'interès del personal de la Universitat de València.
La formació del personal de la Universitat de València s'organitza mitjançant diferents programes al llarg del curs acadèmic. Són aquests:
Una de les alternatives de formació ofertades des del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) és la «formació a la demanda». Aquesta formació es centra en l’organització d’activitats a partir de les peticions específiques de formació que fa el professorat dels diversos campus, centres, departaments, instituts, etc. de la Universitat de València.
Tot tenint en compte les característiques d’aquesta formació, qualsevol PDI de la Universitat de València té l’opció de sol·licitar al SFPIE l’organització d’accions formatives del seu interès. Amb aquest procediment hom pretén adequar el procés de sol·licitud a les possibilitats pressupostàries i d’organització que té el SFPIE, per tal de racionalitzar:
Amb aquesta opció, es pot sol·licitar l'organització d'accions formatives no incloses en l'oferta ordinària però necessàries per al correcte desenvolupament de les seues funcions.
Normativa per a la formació a la demanda
MOLT IMPORTANT:
A l'ENTREU la sol·licitud s'ha d'adreçar a:
Tipus d'Unitat: Serveis Universitaris i Serveis Centrals.
Òrgan al qual es dirigeix: Sevei de Formació i Innovació Educativa
Transacció desitjada: Gestions específiques de la Unitat
En el desplegable triar: “Formació Demanda 2023”
Ací es pot descarregar el full de sol·licitud en format Word, que s'haurà d'afegir al procés obert en Entreu per a fer formalment la sol·licitud.
UVdocència té com a objectiu fer costat al professorat en la seua tasca docent i facilitar informació fàcilment accessible i actualitzada sobre l'organització de la docència, eines, materials, formació i bones pràctiques docents per a contribuir a millorar l'ensenyament a la Universitat de València.
Temporalment no hi ha cursos oferits
L'oferta formativa per als diferents col·lectius s'estructura per àrees temàtiques que responen a les àrees d'interés i a les necessitats formatives del personal de la UV.
Aquests col·lectius són:
Una altra manera d'oferir aquests cursos és organitzant-los per programes amb un mateix fil conductor com pot ser la finalitat, l'idioma d'impartició o l'especificitat del personal al qual va dirigit.
Pots consultar l'oferta amb inscripció oberta (amb rogle en verd) i la propera al llarg de tot el curs acadèmic (amb rogle en taronja).
El passat 21 de juliol es va celebrar la 13ª Jornada d'intercanvi d'experiències d'innovació educativa E4TSE al Saló de Graus Joan Pelechano de l’ETSE
Celebració de les Jornades d'Innovació Educativa VIII JSVE 2022 i II International Conference on Electronic Voting Systems - Fites en educació: lliçons de pandèmia, modalitats docents i ODS” Dimecres 22 de juny de 09.00 a 20.00 h. Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d'Economia (primer pis) i...
Publicada la resolució provisional del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València, per la qual s’adjudiquen les ajudes concedides per al desenvolupament de projectes d’innovació educativa per al curs 2022-23
Aquesta convocatoria de cursos està dirigida per a tot el PDI de la UV, tot i que en la seua baremació prioritza a PIF i al professorat associat.