Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

.
.
.
.
.

Blog

 • La Festa de la Primavera (l'Any Nou xinès), narrat a través de l'espill occidental

  6 de de febrer de 2019

  És difícil per a un occidental saber què se sent en la Festa de la Primavera, l'Any Nou Xinès. La festivitat més semblant que coneixem és el nostre propi Any Nou i en certa manera guarda similituds amb aquest, però no ha de caure en l'error de restar-li rellevància per açò. La seua naturalesa i sabor són diferents, i els variats colors d'un es redueixen en l'altre a un intens i viu roig que per onsevulla celebra la fi de l'hivern i dóna la benvinguda a l'esperada primavera.

   

  La Fiesta de la Primavera

 • Els dotze animals de l'horòscop xinés

  6 de de febrer de 2019

   

   

  L'horòscop xinés consta de dotze animals amb el següent ordre: rata, bou, tigre, conill, drac, serp, cavall, cabra, mico, gall, gos i porc. El nou any xinés de 2019 comença el 5 de febrer i és l'any del Porc. Els xinesos creuen que l'horòscop d'una persona influeix en la seua vida configurant el seu caràcter.


   

  Techo de un edificio de Macao que representa los doce animales del horóscopo chino.

  Sostre d'un edifici de Macau que representa els dotze animals de l'horòscop xinés.

   

   

 • nombres xinesos

  Numerologia: Fer nombres a Xina és qüestió de sort

  2 de de juny de 2017


  La numerologia a Xina és més que parlar de nombres o que fer nombres. A part de la seua relació, o no, amb la fortuna, que s'analitzarà a continuació, el seu nom en aquesta llengua suggereix una mica més que el seu propi valor comptable. El pensament antic va relacionar durant segles la ciència numèrica amb l'adivinació, o amb la construcció d'una idea simbòlica.

 • penya-segats rojos

  La llegendària batalla dels penya-segats rojos

  10 de d’abril de 2017

  La batalla dels Penya-segats Rojos o de Chibi es va lliurar en el sud-est de la província d'Hubei, l'any 208 d. de C., al final de la dinastia Han. Es considera una de les majors batalles navals de la història.
   

 • Cova Nielong

  La cova Nielong i la llegenda de Xu Zhenjun

  2 de de març de 2017

  La cova Nielong (孽龙洞, lit. cova del drac malvat), situada en la prefectura de Pingxiang, en la província de Jiangxi, és una cova natural que es va formar fa 180 milions d'anys. En el seu interior s'aconsegueixen altures de fins a 30 metres i té una longitud de quasi 5 quilòmetres, amb rierols que serpentean i adopten la forma de la cua d'un drac com una llarga travessia d'art natural.

 • Família xinesa

  Vocabulari: la família a Xina

  3 de de febrer de 2017

  La família i els llaços de parentiu posseeixen una importància tan gran a Xina que el vocabulari relacionat amb aqueix camp va evolucionar de forma notable i existeix una paraula específica per a cada membre de la família.

 • Drac

  El drac xinés: mites i llegendes

  13 de de gener de 2017

  El drac xinés compta amb nombroses llegendes, rondalles, contes, proverbis, paraules o objectes amb dibuixos d'aquest animal de fantasia. En la tradició xinesa el Rei Drac és el déu que domina la meteorologia, un poder lligat íntimament amb les activitats agrícoles.

 • Lang Lang: El jove pianista dels dits Àgils

  15 de de desembre de 2016

  El jove pianista Lang Lang va naixer a l'any 1982 a Shenyang. Molta gent el considera un geni de la música, però el seu èxit ha sigut el fruit de tot el suor i l'esforç que ha posat des de que era nen i que l'ha ajudat a convertir-se en el que és avui en dia.

 • Del caràcter al context en la traducció del xinès modern

  15 de de desembre de 2016

  La traducció entre llengües tan distants com són el xinès i l'espanyol constitueix una tasca molt complicada ja que des del punt de vista lingüístic, és immensa la distància que els separa.

  Maritza C. Ruiseco / Institut Confuci de la Universitat de l'Havana

 • Liaoning

  Liaoning: testimoni de l'última dinastia xinesa

  13 de de desembre de 2016

  Liaoning és l'única província del nord-est de Xina que té accés al mar. En l'actualitat la província és un dels centres industrials i miners més importants de Xina però antigament va ser el lloc que va veure nàixer a la dinastia Qing, l'última de l'era feudal. Encara que desconeguda per a la majoria de turistes internacionals que arriben a Xina, aquesta província té una gran quantitat d'atractius històrics i encants naturals.