L’estudiantat que ha completat un cicle formatiu de grau superior (CFGS) i desitja continuar els seus estudis en un grau universitari a la Universitat de València pot sol·licitar el reconeixement de crèdits i aprofitar part de la formació ja realitzada. El reconeixement de crèdits és el procediment pel qual una universitat accepta els crèdits obtinguts en altres estudis oficials perquè formen part de l’expedient i computen a l’efecte d’obtenció d’un títol oficial diferent del qual provenen els crèdits.
El reconeixement entre un CFGS i les matèries d’un títol de grau pot respondre a diferents situacions:
- L’existència de relació directa entre el CFGS i un grau universitari, que així estiga recollida en el Conveni de Col·laboració entre la Generalitat Valenciana i les cinc universitats públiques valencianes. En aquest cas, es reconeixen 30 crèdits, segons la taula de correspondències entre CFGS i graus universitaris (veure desplegable més avall).
- El CFGS està recollit en els “antecedents de reconeixements” de les facultats o l’escola de la Universitat de València. Aquests antecedents, basats en sol·licituds de reconeixements prèvies i favorables, s’apliquen a les noves sol·licituds (enllaços als antecedents de cada centre més avall).
- També es pot sol·licitar el reconeixement de crèdits quan es puga acreditar que els continguts i les competències de la formació superada i la seua càrrega lectiva en el CFGS són equivalents a aquells per als quals se sol·licita el reconeixement en el grau. La sol·licitud serà estudiada per la Comissió Acadèmica del Títol (CAT) del grau per al qual es demana el reconeixement.
Com sol·licitar el reconeixement de crèdits
1. Sol·licitud.
- Durant el període de matrícula, s’ha de presentar una sol·licitud de reconeixement de crèdits mitjançant l’opció “Reconeixement de crèdits” del Portal de Serveis, disponible en l’apartat de Gestions administratives. Caldrà adjuntar a la sol·licitud la següent documentació:
- Certificació acadèmica oficial en què conste la denominació i els crèdits de les matèries de les quals es demana el reconeixement de crèdits, el curs acadèmic i la convocatòria en què es van superar i les qualificacions obtingudes.
- En cas que el CFGS per al qual es demana el reconeixement no estiga recollit en les taules del Conveni abans esmentat o en els antecedents de reconeixements del centre del grau que es vol cursar, també s’han d’aportar les guies docents o els programes de les matèries de les quals se sol·licita el reconeixement.
- És important recalcar que s'ha de fer la matrícula de les assignatures que corresponga igualment, ja que la resolució sobre el reconeixement de crèdits serà posterior a la finalització del període de matrícula. Si el reconeixement de crèdits favorable posterior ocasiona una disminució de la matrícula, es pot incrementar a través del procediment de “Modificació de matrícula” que estableixen els centres.
2. Resolució.
- En el termini màxim d’un mes des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, el degà o la degana o el director o directora del centre resoldrà la sol·licitud, previ informe de la Comissió Acadèmica de Títol.
- En cas de reconeixement de crèdits favorable, els crèdits s’incorporen a l’expedient, especificant la tipologia, el nombre, la denominació “reconegut” i la qualificació obtinguda. Els crèdits incorporats es tenen en compte per al càlcul de la nota mitjana final de l’expedient.
- En cas de no obtenir el reconeixement o de no obtenir una resolució expressa en el termini indicat (desestimació de la sol·licitud per silenci administratiu), es pot interposar un recurs d’alçada.
3. Preus públics.
Per l’estudi de les sol·licituds i la incorporació a l’expedient dels crèdits reconeguts, s’apliquen els preus públics establerts per la Generalitat Valenciana per a cadascun dels supòsits. Actualment, es correspon al 25 % del preu dels crèdits a reconèixer.