Els 100 números de Mètode arriben a la Sala Oberta de la Nau

  • 21 de maig de 2019
 
El públic visita l'exposició «Mètode: 100 números de ciència» a la Sala Oberta de la Nau.
El públic visita l'exposició «Mètode: 100 números de ciència» a la Sala Oberta de la Nau. Foto: Eduardo Alapont.

La revista Mètode culmina la celebració pel seu número 100 amb una exposició al Centre Cultural La Nau que mostra l'evolució de la revista.

El passat dijous 16 de maig va tenir lloc la inauguració de «Mètode: 100 números de ciència» al Centre Cultural La Nau, una exposició que celebra aquesta notable fita de la Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València. El vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño, va ser l’encarregat de rebre el públic aplegat a La Nau amb ocasió d’aquest esdeveniment i va donar pas el director de la revista, Martí Domínguez, que va pronunciar el discurs inaugural davant d’una audiència composta per nombrosos membres de la comunitat universitària i del món de la cultura i l’art valencians. Entre ells, van assistir artistes que han col·laborat en els diferents números de Mètode, com Rafael Armengol, José María Yturralde o Rebeca Plana, així com la consellera d’Agricultura Elena Cebrián, la vicerectora d’Innovació i Transferència M. Dolores Real i el vicerector d’Investigació Carlos Hermengildo.

L’exposició recorre la història de Mètode des dels seus inicis com a revista de difusió interna impresa en blanc i negre, fins a l’actualitat, una publicació a tot color que s’edita en tres llengües i que es troba dins d’alguns dels índexs d’impacte de revistes científiques més importants. Amb les portades de cada número com a línia temporal, l’exposició abasta tota aquesta evolució i destaca, amb fotografies i fragments, un recull d’entrevistes, reportatges i articles que donen bon compte de la diversitat de temes i perspectives que han omplert les pàgines de la revista.

«Mètode: 100 números de ciència», que podrà visitar-se fins al 15 de setembre en la Sala Oberta de la Nau de la Universitat de València, compta a més amb un element interactiu: els assistents a l’espai poden enviar els seus «perquès» de ciència a través d’una app creada per a l’exposició (aquesta pot accedir-se des de qualsevol dispositiu a través de https://perques.metode.cat/). Les qüestions aniran sent resoltes a la secció «Els perquès de Mètode» de la pàgina web i entre totes les persones participants se sortejaran cinc subscripcions anuals a la revista.

La inauguració va estar precedida per la conferència de Pere Puigdomènech sobre el futur de l’alimentació, la tercera del cicle «Els reptes de la ciència», organitzat per Mètode i per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. El científic català va parlar dels reptes de l’agricultura del futur per a produir menjar suficient per a la creixent població mundial. A Puigdomènech el seguirà demà dimecres 22 la professora de la Universitat de Barcelona Gemma Marfany, que tractarà implicacions ètiques en el camp de la genètica. Clourà el cicle el biòleg especialitzat en neurociència Xurño Mariño, el dimecres 5 de juny amb la conferència «En busca de la mente».

Imatges:

Arxivat en: Exposicions