Acord Generalitat-Universitats Públiques sobre inici del curs 2020-2021

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de juny de 2020
 
Imagen de la noticia

En el transcurs d’una reunió celebrada per videoconferència entre la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i i rectors de les universitats públiques valencianes, s’ha acordat l’inici del curs 2020-2021 en la Comunitat Valenciana en modalitat semipresencial. El curs s’iniciarà el dia 14 de setembre, excepte per a estudiants i estudiantes de primer curs, que començaran el dia 25 de setembre.

En el marc del Pla de Transició cap a una Nova Normalitat aprovat pel Govern d’Espanya, les universitats públiques de la Comunitat Valenciana es reuniren la vesprada del dia 2 de juny amb la Generalitat Valenciana per tal de traslladar a la nostra realitat territorial les indicacions del Ministeri d’Universitats relatives a la modalitat híbrida de docència per al pròxim curs acadèmic, per tal de començar el curs amb seguretat, en un entorn caracteritzat per la incertesa de l’evolució epidemiològica de la COVID-19.

La reunió entre la Consellera i rectores i rectors finalitzà amb un acord per al conjunt del sistema, i va ser seguit per una reunió tècnica de vicerectores i vicerectors i l’equip de la Conselleria.

En eixe sentit, el màxim objectiu ha estat garantir la seguretat de la comunitat universitària valenciana en l’inici del curs 2020-2021, que estarà, també, marcat, per l’endarreriment de les proves de l’EBAU.

Per això, el proper curs començarà, per a les i els estudiants de primer any, el dia 25 de setembre, mentre que la resta de cursos iniciaran les classes el dia 14 de setembre, com tenia prevista la Universitat de València.

En qualsevol cas, aquesta modificació de calendari per a l'estudiantat de nou ingrés no afectarà a la data de finalització del curs, que es manté com s’havia previst.

Aquests són els principals acords assolits:

  • Desenvolupament semipresencial del primer quadrimestre de 2020-2021. L’objectiu és recuperar la normalitat presencial de la modalitat docent de les titulacions universitàries que s’imparteixen a la Comunitat Valenciana.
  • Implantació de model de docència híbrida, per assolir aquesta semipresencialitat. Així, a grans trets, la major part de les classes teòriques s’impartiran en una modalitat no presencial, mentre que en les pràctiques es tractarà d’assolir la màxima presencialitat possible, en condicions de seguretat.
  • Prioritzar el sistema d’avaluació contínua.
  • Aplicació d’un protocol de Salut Pública específic que regule la presencialitat. Aquest compromís ha estat assolit per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que sol·licitarà a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública el desenvolupament del mateix.

El text íntegre d’aquest acord es pot consultar en el següent enllaç: http://links.uv.es/L0CGacg

Arxivat en: Estudis , Institucional