Ana Bonmatí explica els formats online de l’Escola Lluís Vives i els tallers per als més menuts

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 de juny de 2020
 

La directora de Gestió Cultural del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ana Bonmatí, explica com s’han reprogramat l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i els tallers d’art gratuïts per als més menuts ‘Art i Ment’ durant aquesta situació. Formats en línia per fer arribar la cultura en qualsevol moment.

Els continguts d’ambdós projectes es poden veure i seguir des del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau i la pàgina del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, com explica Ana Bonmatí.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València ha représ les seues activitats online. Per inaugurar-la, dilluns, dia 25 de maig, el magistrat i jurista Joaquim Bosch va oferir la conferència ‘Notícies falses i mentides tòxiques: els límits de la llibertat d’expressió i del dret a la informació’. Les pròximes conferències seran el 8 de juny amb Francisco Sanz, metge pneumòleg i coordinador COVID del Consorci Hospital General València, que parlarà sobre els protocols d’atenció i tractament de la Covid-19; i el 15 de juny amb l’investigador Enrique Feás, que abordarà la crisi econòmica generada.

L’Escola és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola compta amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

Els tallers d’art gratuïts ‘Art i Ment’, destinats al públic més jove: xiquets i xiquetes de 13 anys, són impartits per artistes i terapeutes de l’art, entre el 26 de maig i el 9 de juny. Es faran cada dimarts, sempre a les 18 hores.

En la primera sessió, Alejandra Vicuña presenta les tècniques del collage i va dur a terme exercicis pràctics per motivar la curiositat i imaginació. 

En la segona sessió, Pablo Martínez Vera acosta els més petits la manera de fer llibre d’artista com a diari de confinament. Així, s’explorarà a través de diferents tècniques gràfiques i plàstiques.

El dia 9 de juny, la també artista i terapeuta de l’art, Laura Redón, utilitzarà els diferents sistemes d’estampació com una manera de jugar i desenvolupar la creativitat.

Aquests tallers, que formen part de La Nau Social, un projecte d’intervenció socioeducatiu i comunitari per a la participació a través de l’art i la cultura, d’acord amb els valors de la Universitat de València: justícia, igualtat, solidaritat i progrés social, s’han dut a terme durant el curs 2019-2020 al Centre Cultural La Nau. Per a la seua realització s’ha comptat amb l’Institut Idecart i el màster universitari en Intervenció Psicològica en Àmbits Socials de la Universitat. A més hi col·laboren IES i CEIPS públics de la ciutat de València, entre els quals destaca l’IES Lluís Vives i l’IES Isabel de Villena, Barris Inclusius de l’Ajuntament  de València, Caixa Popular i la Fundació Antonia Mir.