Antonio Doñas, premi Enrique Fuentes Quintana a la millor tesi doctoral d’Humanitats

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 20 de desembre de 2017
 
Esta imatge mostra Antonio Doñas
Antonio Doñas, guardonat amb el premi Enrique Fuentes Quintana a la millor tesi doctoral d’Humanitats

El doctorat per la Universitat de València Antonio Doñas ha rebut aquest dilluns el premi Enrique Fuentes Quintana 2017 a la millor tesi doctoral en Humanitats que lliura la Fundación de las Cajas de Ahorros, Funcas. El treball analitza l’obra més important del filòsof Boeci, la 'Consolatio Philosophiae', la qual va influir notablement en moltes de les obres més destacades de la literatura catalana i castellana medievals. El guardó està dotat amb cinc mil euros i la publicació de l’obra en la col·lecció 'Estudios' de Funcas.

La cerimònia de lliurament dels premis a tesis doctorals amb menció cum laude organitzada per Funcas s’ha dut a terme aquest dilluns 18 de desembre a Madrid. La professora Marta Haro, del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València, és la directora d’aquesta tesi, Las versiones castellanas medievales de la Consolatio Philosophiae de Boecio.

La tesi d’Antonio Doñas obtingué la menció cum laude i la menció internacional el gener de 2016. “La Consolatio va ser un llibre de contingut tant ètic i d’ensenyaments profitoses com teològic i filosòfic, i el seu autor va estar molt involucrat en els problemes polítics de l’època, molt familiars per als seus lectors”, indica Doñas en el seu treball.

Al premi podien concórrer doctors espanyols, independentment del país on hagen llegit la tesi, i estrangers que hagen presentat aquestes obres en institucions docents o d’investigació espanyoles. Funcas és un think tank dedicat a la investigació econòmica i social que forma part de l’Obra Social de la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA).

Els premis a tesis doctorals de Funcas són en reconeixement al professor i economista Enrique Fuentes Quintana, que va ser una de les personalitats amb més influència acadèmica i social a partir de la segona meitat del segle XX. L’acte de lliurament dels guardons va ser presidit per Jorge Sáinz González, secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació.

Des de 2007, la fundació Funcas premia l’excel·lència del treball d’investigació econòmica i social en el format acadèmic de tesi doctoral. L’objectiu dels premis és “recompensar l’esforç, el compromís i el dur treball que exigeix l’elaboració d’una tesi doctoral”. Els premis s’estableixen en quatre àrees de coneixement: a les millors tesis doctorals en Ciències Socials, en Ciències de la Salut, en Humanitats, i un quart bloc que inclou Enginyeria, Matemàtiques, Arquitectura i Física.

 

Enllaç a la tesi d’Antonio Doñas: http://ir.uv.es/6jV0U0Q

Enllaç als Premis Enrique Fuentes Quintana: https://www.funcas.es/Ayudas/

Imatges: