L'Aula de Cinema UV organitza les I Jornades de Creació i Desenvolupament Audiovisual en busca de talent emergent

  • Fundació General UV
  • 15 d’abril de 2021
 
La professora Áurea Ortiz, directora de l'Aula de Cinema de la Universitat.
La professora Áurea Ortiz, directora de l'Aula de Cinema de la Universitat.

L’Aula de Cinema de la Universitat de València, a través del Servei de Cultura Universitària i la Fundació General UV, organitza les I Jornades de Creació i Desenvolupament Audiovisual, adreçades a la formació i el suport del talent emergent. Se celebraran al Centre Cultural La Nau, del 26 al 28 d’abril, amb la nova direcció de la professora i historiadora Áurea Ortiz, i comptaran amb la participació de destacats professionals de l’audiovisual valencià. La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

Es tracta de les primeres jornades formatives dissenyades especialment per a estudiantat universitari, de cicles formatius i d’escoles audiovisuals amb inquietuds per la creació i el desenvolupament de projectes cinematogràfics professionals; concebudes com a un primer impuls en la creació d’un espai de formació permanent per al desenvolupament dels nous talents de la creació audiovisual valenciana.

Durant el curs hi haurà conferències i tallers de formació que abordaran les disciplines més destacades de la creació cinematogràfica com ara l’escriptura de guions, la producció, la direcció, la cerca de finançament i la distribució. Tot allò serà desenvolupat per professionals del sector audiovisual valencià de reconegut prestigi.

Així, l’alumnat tindrà l’oportunitat d’assistir a les classes magistrals del dissenyador visual i director d’art valencià Abdón Alcañiz (‘La casa de papel’, ‘Sky rojo’, ‘El embarcadero’…); la productora executiva i cofundadora de Quatre Films Alejandra Mora (‘Un blues para Teherán’ de Javier Tolentino); el cineasta il·licità Chema García Ibarra; la directora de fotografia Celia Riera; el periodista Enric Albero (‘El Cultural’, ‘Cinemanía’…) o la gestora cultural Irene Cubells (‘Curts’, ‘La Cabina’…), entre uns altres.

Les jornades seran íntegrament en modalitat presencial i la inscripció (gratuïta) es pot fer a través de l’aplicació https://cursos.fundacio.es/view/46

La professora Áurea Ortiz, nova directora de l’Aula de Cinema
Les I Jornades de Creació i Desenvolupament Audiovisual tindran lloc sota la direcció acadèmica de la professora i historiadora del cinema Áurea Ortiz, el nomenament de la qual s’ha fet recentment a proposta del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat.

Áurea Ortiz és membre de l’equip de la Filmoteca Valenciana i professora d’Història de l’Art de la Universitat de València. Els seus temes d’investigació, desenvolupats en publicacions, seminaris, exposicions i conferències, inclouen la història del cinema espanyol, la relació del cinema i les arts, i la representació de les dones en la producció audiovisual. Ha sigut jurat i col·laboradora de nombrosos festivals de cinema. Actualment, reflexiona sobre les sèries en ‘Culturplaza’, publicació cultural especialitzada del digital ‘Valencia Plaza’, i en el podcast ‘Laboratorio de Investigación de Series’ (Podium Podcast).

Més informació: