Les biblioteques preparen aquestes setmanes diverses activitats per a celebrar el Dia del Llibre

  • Gabinet de Premsa
  • 12 d’abril de 2019
 
Cartell
Cartell

Les biblioteques de la Universitat de València celebren el Dia del Llibre amb diverses activitats. Com que enguany el dia 23 d’abril coincidix amb la festivitat de Pasqua, la institució acadèmica ha avançat les propostes. Així, ja s’ha posat en marxa una campanya en les xarxes socials amb els hashtags #FacesAndBooks #BibliotequesUV #DiaDelLlibre que anima a usuàries i usuaris a convertir-se en "booktubers" amb la gravació de vídeos recomanant lectures i llibres.

El pròxim dimarts 16 d’abril, el personal de la Biblioteca de Salut intentarà transmetre el valor de la lectura mitjançant dues activitats participatives. La primera serà a partir de les 9 hores a la biblioteca i en aquesta s’oferirà un espai per a l'intercanvi de llibres de literatura amb el lema: ‘Allibera el teu llibre (bookcrossing a la biblioteca)’. La segona, a les 18 hores, en el vestíbul de la Facultat de Medicina: ‘Café literari: la lectura en la formació dels professionals de la salut’. Es tracta d’un col·loqui sobre la importància de la lectura en la formació. En la xarrada participaran professors de la Universitat com Josep Lluis Barona i Nicolás Bas.

A més, al llarg d'aquest setmana i la vinent se celebraran diverses activitats en la resta de biblioteques. En la Biblioteca de Psicologia s’està preparant un vídeo d'animació en què la gent comenta un dels seus llibres, a més hi ha panells repartits per la biblioteca amb frases cèlebres sobre els llibres i la lectura. També se sortejarà el llibre ‘Les riques hores de Jacominus Gainsborough’ de Rébecca Dautremer entre les persones que depositen en l'urna del taulell de préstec una petició d'una obra de l'àmbit de l'esport, la psicologia i la logopèdia perquè forme part de la col·lecció de la biblioteca.

En la Biblioteca d'Educació s’ha preparat el racó ‘Recomana un llibre’ per animar a les persones usuàries a participar amb la gravació de vídeos. 

En la Biblioteca de Ciències s’habilitarà l'espai interactiu ‘Raons per a llegir’ on les persones interessades podran fer arribar les raons i motius per a llegir. L'espai estarà situat en la planta baixa de la biblioteca. A més, qui vulga podrà gravar el seu vídeos en el photocall.

En la Biblioteca d'Humanitats, i fins al 5 de maiges podrà suggerir la compra d'una novel·la, còmic, guia de viatge o pel·lícula que no estiga en les biblioteques de la  Universitat. Ací es pot accedir a les instruccions.

En la Biblioteca Històrica s’estan elaborant uns punts de llibre amb imatges d'algunes de les seues obres (manuscrits, incunables i cartells), es que repartiran entre usuàries i usuaris i s'enviaran als departaments i centres de la institució acadèmica. I en la Cartoteca s’exposa del 8 al 17 d'abril una selecció d'alguns dels seus llibres de làmines i facsímils per a fullejar i contemplar.