La CAES analitza la situació de la docència i pràctiques de salut

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de febrer de 2021
 
Imagen de la noticia

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, reuní la Comissió Assessora Estudiantil (CAES) el passat dijous, per analitzar la situació de la docència en aquest segon quadrimestre del curs.

Per tal d’analitzar la situació de la docència al llarg d’aquest curs, marcat per la pandèmia per COVID-19, i per les decisions acordades amb la Generalitat de minimitzar la docència presencial en el mes de febrer, i el retorn a l’activitat docent, amb caràcter general, a partir de març, la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, convocà el passat dijous 26 de febrer una reunió presencial de la CAES a l’Aula Magna (saló d’actes) de l’edifici del rectorat de la Universitat.

La Comissió Assessora Estudiantil (CAES) és un instrument addicional per fer arribar la veu de la representació estudiantil al govern de la Universitat.

En aquesta reunió es va compartir amb les Assemblees De Representants d’estudiantes i estudiants (ADR) de cada Facultat i Escola, la situació de la docència al conjunt de la Universitat de València. També es comentà la situació de les infraestructures al Campus de Tarongers i els seus efectes sobre la planificació docent d’aquest curs.

Les pràctiques formatives dels estudis de ciències de la salut, especialment d’Infermeria i Medicina, foren objecte de debat, i la rectora i la vicerectora d’estudis informaren de la petició de la Universitat de València, i del conjunt d’0universitats públiques valencianes, i del posicionament favorable de CRUE a petició de la nostra Universitat, de reprendre les pràctiques.

En eixe sentit, aquest divendres es mantindrà una reunió entre la Generalitat i les universitats públiques valencianes, en la qual la Universitat de València estarà representada per la vicerectora i els degans de les facultats amb estudis afectats per la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

S’informà, també, de la instal·lació de sistemes permanents de medició de qualitat de l’aire en temps real a les aules de la Universitat.

La rectora, Mª Vicenta Mestre, va remarcar la importància de mantenir reunions de la CAES, en línia amb el procés de diàleg fluid que manté el rectorat de la Universitat a través de la Delegació de la Rectora per a Estudiants amb les ADR de cada centre, i també de les reunions que, periòdicament, manté, des de l’inici de la pandèmia, la rectora amb la representació d’estudiants al Consell de Govern de la Universitat.

Sobre la CAES

La Comissió Assessora Estudiantil (CAES) està presidida per la rectora, i compta com a vicepresidents el delegat de la rectora per a estudiants i el coordinador de l’Assemblea General d’Estudiants. La secretària de la CAES és una tècnica del Servei d’Informació i Dinamització.

Composen la CAES els i les membres de la mesa de coordinació de l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat, els coordinadors o coordinadores de les ADR de cada centre i la representació d’estudiants al Consell de Govern.

La funció de la CAES és assessorar, informar i emetre informes, quan es reclame, sobre els temes, programes i reglaments que s’estimen d’interès per a les i els estudiants.

Pot consultar el reglament de la CAES en aquest enllaç: https://webges.uv.es/uvTaeWeb/MuestraInformacionEdictoPublicoFrontAction.do?idEdictoSeleccionado=1202