Carles Llopis, autor de Simetria imperfecta, obra guanyadora en la modalitat de poesia en valencià de la 16a edició

  • Gabinet de la Rectora
  • 2 de juny de 2020
 

La convocatòria de la 17a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació estarà oberta fins al 13 de juliol de 2020, a les 14 h, pel que l’estudiantat de les universitats valencianes encara està a temps de presentar els seus originals a alguna de les sis modalitats convocades: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa breu en valencià, narrativa breu en castellà, teatre i guió de curtmetratge.

L’estudiant de Sociologia i guanyador en la modalitat de poesia en valencià als Premis de la Universitat de València d’Escriptura de Creació de la 16a edició, Carles Llopis, ens parla de la seua obra guanyadora l’any passat.

Simetria imperfecta és un poemari de cinc poemes on es tracten diversos temes. ‘Parle de la llibertat en termes abstractes, del meu poble, Oliva, on he nascut i crescut, de l’amor i desamor, de temes dels que no podem fugir’, assegura Carles Llopis.

‘Sóc una persona vergonyosa i no m’agrada en general compartir el que escric, però molta gent del meu entorn em va animar a que presentara el meu poemari. Per tant, anime també a la resta d’escriptors que vulguen compartir la seua obra per a fer l’art més planer i accessible a tot el món’, explica l’estudiant de la Facultat de Ciències Socials.

La convocatòria de la 17a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació continua oberta fins al 13 de juliol de 2020, a les 14 h. Així, l’estudiantat de les universitats valencianes interessat encara està a temps de presentar els seus originals en les sis modalitats convocades: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa breu en valencià, narrativa breu en castellà, teatre i guió de curtmetratge. L’obra guanyadora de cada modalitat s’enduu un premi de 1.000 euros, a més de la seua publicació. En la modalitat de guió, si el curtmetratge es produeix abans de desembre de 2021 s'obtindrà una ajuda per a la producció de 2.000 €.

Poden participar estudiants de les universitats valencianes menors de 35 anys i en la modalitat de teatre també pot participar l’estudiantat menor de 35 anys de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.

L’any passat es presentaren 180 originals, dels quals 162 foren treballs d’estudiants de la Universitat de València. Un notable índex de participació que demostra que el certamen contribueix a promoure la creació literària entre l’estudiantat, a més d’oferir una primera oportunitat de veure publicada de manera professional la seua obra.

Els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació estan organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, les Aules de Literatura, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.

Al web del Sedi es troben les bases de la convocatòria de 2020 i un tast de les obres guanyadores de l’última edició que han estat publicades per Edicions 96 i la Universitat de València (col·lecció Teatro Siglo XXI. Textos).

Convocatòria i bases 2020: https://links.uv.es/xJ60zeX  

Obres 16a edició: https://links.uv.es/2Mul5eM