Carme Torras uneix intel·ligència artificial i ciència-ficció en la seua conferència del cicle «Els grans reptes de la ciència»

  • Mètode
  • 22 de març de 2019
 
Conferència de Carme Torras del cicle «Els grans reptes de la ciència»

Quins reptes plantegen les xarxes socials i la utilització massiva de dades? El pròxim 26 de març a les 19:00 hores, Carme Torras ofereix una conferència a La Nau sobre intel·ligència artificial, ètica i ciència-ficció.

La professora barcelonina Carme Torras participarà en el cicle «Els grans reptes de la ciència» amb la seua conferència Enxarxats: Tecnologia, ètica i ciència-ficció, el dimarts 26 de març a les 19:00 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Carme Torras, professora d’investigació de l’Institut de Robòtica i Informàtica de Barcelona (CSIC-UPC), ens exposarà l’estat actual de la recerca en intel·ligència artificial i els dilemes ètics que comporta la utilització massiva de dades personals.

Llicenciada en matemàtiques i doctora en informàtica, Carme Torras ha publicat, a banda de llibres i articles sobre robòtica i models neuronals, novel·les de ciència-ficció. Aquest gènere li ha valgut diversos reconeixements literaris com el guardó Primera Columna amb Miracles perversos (Pagés, 2011) o el premi Manuel de Pedrolo de ciència-ficció per La mutació sentimental (Pagès, 2008). La seua darrera obra, Enxarxats (Males Herbes, 2017) una distopia de misteri i suspens, serveix per a donar títol a la seua conferència del cicle «Els grans reptes de la ciència» i emmarcar el seu contingut.

La conferència és d’entrada lliure amb aforament limitat.

El cicle de conferències «Els grans reptes de la ciència» està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb la revista Mètode amb motiu dels 100 números de la revista de divulgació de la Universitat de València. El cicle s’emmarca dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València.

La pròxima conferència del cicle serà el 16 de maig a càrrec de Pere Puigdomènech i se centrarà en el paper de la ciència per a donar solucions als reptes ecològics, energètics i de recursos que planteja el desenvolupament de la societat.

Consulta el calendari del cicle «Els grans reptes de la ciència»​ en el web de Mètode.