La catedràtica Dolores Corella parla en Expofòrum 2019 sobre la influència de la genètica en l’alimentació

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de febrer de 2019
 
Dolores Corella.
Dolores Corella.

Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València, participà dimecres 13 de febrer en els actes d’Expofòrum 2019, que promou l’Ateneu Mercantil de València, i en el qual col·labora la Universitat. La conferència de Corella es titulava ‘Per què els gens influeixen en la nostra alimentació?’

Durant la seua intervenció, la catedràtica presentà els últims avanços en el coneixement de la relació entre genètica i alimentació, i la vinculació amb malalties com l’obesitat o la diabetis, entre d’altres.

Dolores Corella ha sigut guardonada recentment amb el premi Jaume I en l’apartat d’Investigació Mèdica. Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Facultat de Medicina de la Universitat de València des de l’any 2009 i directora de la Unitat de Recerca d’Epidemiologia Genètica i Molecular en la Universitat de València des de 1998, dirigeix el grup del CIBEROBN des de 2006.

Va iniciar la seua carrera investigadora biomèdica a l’Institut de Recerques Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties cardiometabòliques i es va especialitzar en l'estudi de les denominades interacciones gen-ambient. Entre els factors ambientals, va destacar la dieta, i ha sigut pionera, juntament amb José María Ordovás, en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional

Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. Actualment focalitza les seues recerques en la integració de òmiques juntament amb la nutrició i la gastronomia per a aportar una visió més holística de la salut.