Cent trenta-una persones participen en la I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la Universitat de València

 

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la Universitat de València, convocada per a donar a conéixer la recerca que realitza l’estudiantat de doctorat, ha contat amb la participació de 81 dones i 50 homes. Aquest divendres s’ha publicat la relació de les 21 persones seleccionades per a exposar el 19 d’octubre el resum de les seues tesis i optar a tres premis: una estada a la Universitat de Harvard amb una dotació de 2.000€, i dos guardons de 500 i 300 euros.

Els resums de les 131 tesis que s’han presentat a aquesta iniciativa organitzada per l’Escola de Doctorat i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València corresponen a les següents àrees: Ciències de la Salut (35), Ciències Socials (35), Humanitats (31) i Ciències Bàsiques i Enginyeria (30).

Pel que fa a l’idioma en què s’han presentat les candidatures, 12 ho han fet en anglés, 19 en valencià i 100 en castellà. Dels treballs, en Salut 26 han estat elaborats per dones i 9 per homes; en Socials han participat 22 dones i 13 homes; 20 dones i 11 homes en Humanitats; i al bloc de Ciències Bàsiques i Enginyeria, 13 resums han sigut elaborats per dones i 17 per homes.

Per a poder participar, s’havia d’estar matriculat en qualsevol programa de doctorat de la Universitat de València, almenys en la segona anualitat, tindre la matrícula activa, no haver defensat la tesi a la data de celebració de la jornada, i comptar amb el vist i plau de la direcció de la investigació.

Les doctorandes i els doctorands amb les 21 obres seleccionades les exposaran en un màxim de 3 minuts a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat divendres 19 d’octubre per optar als tres premis. Aquest dia, el jurat el formaran José Vicente Bagán, director de l’Escola de Doctorat de la Universitat; Bejamín Marín, investigador del Departament de Teoria dels Llengüatges i Ciències de la Comunicació; Carme Agustí, investigadora del departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física; Lorena Cano Orón, estudianta de doctorat de la Universitat; i Pere Estupinyà, comunicador científic i escriptor.

 

Els criteris per a aquesta valoració són el contingut de l’exposició (interés de la investigació, claredat expositiva dels objectius i metodologia, 4 punts); la creativitat i l’originalitat en la forma del discurs (estructura, entonació, velocitat de parla, contacte visual amb el públic, amb fins a 3 punts) i la utilització d’un llenguatge senzill, correcte ús de la sintaxi i llenguatge no sexista (3 punts).

 

XXIV Premi de Divulgació «Estudi General»

El XXIV Premi Europeu de Divulgació «Estudi General», convocat per l’Ajuntament d’Alzira i la Universitat de València en col·laboració amb Edicions Bromera, aquest any 2018 ha contat amb la participació de deu persones. El guardó, dotat amb 12.000€, té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que posen a l’abast del públic els avanços científics i tecnològics i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. Hui divendres s’ha publicat la relació provisional de les obres participants.  

El títol de l’obra guanyadora es farà públic el dia 9 de novembre de 2018 i el guardó serà atorgat el mateix dia del lliurament de la resta de premis “Ciutat d’Alzira”, la nit del 9 de novembre de 2018, en el transcurs del sopar literari amb motiu dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

 

Relació de persones que exposaran el 19 de octubre:

http://ir.uv.es/0M5zRjG

 

Relació d’obres presentades al XXIV Premi Europeu de Divulgació «Estudi General»:

http://ir.uv.es/6TOSNiG

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies