Cerimònia de graduació dels 340 nous titulats i titulades en Dret

  • Gabinet de la Rectora
  • 18 de setembre de 2018
 
Graduació Dret

La cerimònia ha estat presidida per la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva, la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler, el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, la secretaria general de la Universitat Mª Elena Olmos, el president de la Audiència Provincial, Fernando de la Rosa, el Jutge Degà de la Comunitat Valenciana, Pedro L. Viguer, i el degà de la Facultat de Dret, Javier Palao.

La promoció de Dret 2014/2018 ha celebrat la cerimònia de graduació a la sala Iturbi del Palau de la Música de València, un acte en el que 340 nous estudiants i estudiantes de la Facultat de Dret han rebut les beques com nous titulats i titulades en Dret. A més, han comptat amb la presència d’altres personalitats com la delegada d’estudiants, Meme Elizalde, el gerent de la Fundació ADEIT, Antonio Aracil, el director de pràctiques externes, Miguel Ángel Barberá, o el vicedegà d’estudiants de la Facultat de Dret, Herminio Serra.

Al seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha recordat la seua estima per la Facultat de Dret, una facultat compromesa amb la universitat pública i amb una formació de qualitat que garanteix als seus alumnes la perfecta preparació per al seu futur laboral. ‘No s’ha d’oblidar que aquests actes de graduació són actes de reconeixement, però també de rendició de comptes a la societat, perquè la transferència a la societat ha de ser continua’, ha afirmat Mestre.

Per la seua part, la presidenta del TSJCV Pilar de la Oliva ha demanat als nous titulats i titulades que no perguen l’interès per l’estudi i la actualització constants, ‘perquè en un món tan complexe com l’actual, la formació contínua és fa necessària’, ha destacat. De la Oliva també lis ha transmès unes paraules d’ànim i optimisme perquè ‘el futur el construireu vosaltres’.

El secretaria autonòmic Ferran Puchades ha traslladat en nom de la consellera Gabriela Bravo en particular i de la Conselleria de Justícia en general, l’agraïment per la invitació a aquesta acte. ‘L’Administració pública vos necessita, perquè el dret juga un paper fonamental en la lluita contra les injustícies; la llei és l’instrument necessari per a protegir-nos dels abusos dels poderosos i protegir als més dèbils’, ha remarcat Puchades.

‘Sigueu valents, no tingueu por, perquè esteu sobradament preparats gràcies a haver estudiat en un universitat pública que compta amb excepcionals professors compromesos amb la qualitat i l’entrega’, ha afirmat el degà Javier Palao. El degà també ha recordat als nous egressats i egressades que el Grau en Dret de la Universitat de València és un dels títols més sol·licitats i valorats no a soles a Espanya, sinó inclús a Europa.

La present promoció 2014/2018 ha tingut com a padrí al catedràtic d’Història, Pascual Marzal. Marzal els ha recordat que fa 30 anys estava al mateix lloc que ara estan els nous graduats i graduades, ‘i com vosaltres, jo també estava amb alegria i desfici pel futur, però no patiu, el ventall d’oportunitats laborals que ofereix Dret és dels més gran que ofereix una titulació universitària’.

Rafael Llopis (Benigànim, 1994) i Ana Tébar (València, 1996) han sigut els alumnes escollits per a parlar en nom de la promoció. A les seues paraules han recordat als seus companys que el seu deure és aportar a la societat tots els coneixements que han après durant aquests anys de formació.