El cicle de conferències d’Unisocietat continua en març de manera presencial

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 5 de març de 2021
 
Imagen de la noticia

Les 12 seus d’Unisocietat d'Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria tornaran a oferir de manera presencial les conferències d'aquest programa universitari durant el mes de març i successius fins a juny.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2021, que continuarà mensualment al llarg del present curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs s’ha incorporat l'Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora. Després d'un mes de febrer que ha acollit 18 conferències en format en línia, a causa de la situació de la pandèmia, es reprèn la presencialitat.

Durant el mes de març participen una desena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de la música a les tècniques de comercialització, de la psicobiologia a la història, els drets humans, o la transparència. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

A l'Eliana, el dimarts 9 de març, Mónica Bolufer (Departament d'Història Moderna i Contemporània. UV) impartirà la conferencia Dones i Il·lustració a Europa i Amèrica. Seguirem amb la Història a Quart de Poblet, on el dia 24, Juan Vicente García (Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques) oferirà la xarrada Llegint imatges medievals. Codis i missatges d'un llenguatge diferent. I seguint la mateixa línia temàtica, el professor Pablo Pérez (Història Moderna i Contemporània. UV) abordarà Les Germanies de València, 500 anys després, a Massamagrell el 25 de març.

Viatge al món de l'òpera és el títol de la conferència que Ana Botella (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) oferirà a Paterna el dijous 11. També sobre música tractarà la xarrada de Vicent Lluís Fontelles (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) a Requena el 25 de març, sota el títol Jazz: una història interminable.

Al Campus d´Ontinyent el dia 11 està programada la conferencia Cervell d'home, cervell de dona: cervells humans, a càrrec de Ferran Suay (Psicobiologia. UV). I de la psicobiologia passarem a la física a Cullera, on el dia 22 Roberto Pedrós (Física de la Terra i Termodinàmica. UV) centrarà la seua intervenció en La física en pantalons vaquers.

En la capital de la Ribera Alta, Alzira, el 23 de març, s'abordarà el Màrqueting en l'hipermercat. Quant de més vas comprar?, a càrrec de Carmen Pérez (Comercialització i Investigació de Mercats. UV). El Dret tindrà el seu espai en les conferències de Gandia i Riba-roja de Túria. Funciona realment això de la transparència, o és només una moda?, és el títol de la xarrada que impartirà Lorenzo Cotino (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. UV) en la capital de la Safor el dia 24. I a Riba-roja de Túria, el dia 25, s'ha programat la conferència Terrorisme internacional i drets humans, a càrrec de Francisco Javier Jiménez (Dret Administratiu i Processal. UV).

Les conferències són d'accés lliure, fins a completar l'aforament permés per raons de seguretat sanitària.