Conclouen les Jornades de Ciència i Gènere

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de març de 2019
 
Imagen de la noticia

La Sala Grisolia del Museu de les Ciències Príncep Felip va acollir la sessió vespertina de cloenda de les Jornades de Ciència i Gènere, on durant dos dies s'analitzaren diferents aspectes de l’ensenyament, la investigació i la difusió de les ciències des d’una perspectiva de gènere.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, va assistir a la sessió vespertina de cloenda de les Jornades de Ciència i Gènere, on ha sigut rebuda pel catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat i membre del Comité Organitzador de les Jornades, Vicent J. Martínez, i per la directora del Programes, Míriam Atienza.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre va destacar la importància de l’educació ja que aquesta ‘és la millor ferramenta per a aconseguir una societat igualitària, solidaria, sostenible i inclusiva. En definitiva, d'aconseguir una societat millor’. I recordant a la recentment desapareguda Carmen Alborch, va insistir en que ‘tenim la responsabilitat de donar exemple i lluitar per aportar referents femenins a les noves generacions’.

Les Jornades de Ciència i Gènere s’han dut a terme durant els dies 4 i 5 de març i han servit per posar en valor el treball de moltes dones en la ciència i tecnologia al llarg de la història. A més, les jornades han aportat informació i referents femenins d'èxit, analitzant estereotips i creences arrelades sobre homes i dones en l'àmbit científic i presentar noves investigacions referent a això.tr

D’altra banda, a les presents jornades s’han estudiat el problema de la violència de gènere en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com un aspecte rellevant en l'entorn educatiu. Així mateix, s’han presentat estratègies per a despertar vocacions científiques en xiquetes i joves.