Consuelo Ramón, nomenada vocal de la Junta Electoral Central

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de setembre de 2019
 
Consuelo Ramón.
Consuelo Ramón.

La catedràtica de Dret Internacional de la Universitat de València Consuelo Ramón ha estat nomenada vocal de la Junta Electoral Central, segons publica hui dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Consuelo Ramón és també directora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat.

La Junta Electoral Central (JEC) compta amb cinc vocals catedràtics/ques, que varen ser proposats aquest dilluns per acord de la Mesa del Congrés dels Diputats, després d’haver comparegut la setmana anterior davant de la Comissió de Nomenaments del Congrés.

La JEC és l’òrgan superior responsable i garant dels processos electorals.

Consuelo Ramón dirigeix del programa de Doctorat de l’IDH, ‘Drets humans, democràcia i justícia internacional’, un dels vuit doctorats de Dret de totes les universitats espanyoles que compta amb l’esment d’excel·lència.

També dirigeix el grup de recerca en Dret Internacional dels Drets Humans i és especialista en problemes de Dret Internacional Humanitari, política europea de seguretat i defensa, polítiques de cooperació i ajuda al desenvolupament i qüestions de terrorisme i drets humans. Dirigeix la col·lecció ‘Derechos humanos’, de l’editorial Tirant lo Blanch.

Entre els seus llibres es troben ‘Terrorismo y respuesta de fuerza en Derecho internacional’; ‘Querella pacis, perpetua? Una reivindicación del Derecho internacional’ (amb Javier de Lucas), amb el qual va obtenir el Premi d'Assaig Manuel Castillo de la Universitat de València en 2003; o ‘Violencia necesaria? La intervención humanitaria en Derecho internacional’.

Arxivat en: Nomenaments