Un equip de la Facultat de Dret, guardonat en la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil 2021

  • Gabinet de Premsa
  • 19 d’abril de 2021
 
Un moment de la competició
Un moment de la competició

Un equip de la Facultat de Dret de la Universitat de València ha obtingut dos mencions d'honor en la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil (Moot Madrid 2021), organitzada per la Universitat Carlos III de Madrid i la Comissió de les Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional (CNUDMI/UNCITRAL). Les distincions són: menció d'honor en la categoria de millor escrit de demanda i menció d'honor en la categoria de millor escrit de contestació.

La iniciativa pretén estimular la formació de l’estudiantat de Dret en qüestions relatives al Dret Uniforme del Comerç Internacional i la seua resolució mitjançant l'Arbitratge Mercantil Internacional.

L'equip d'oradores de la Universitat de València estava integrat per Andrea Barberá León, Anita Ostafi, Camila Victoria Donzelli, Victoria Claudia Dzura i Deborah Herrera Óscar. També integraven l’equip Marta Guillén Santamaría, Eugenia Colmenar Gómez de la Flor, Carlos Sevilla Pérez, Alberto Vicente Llácer López, Lucía Soler Melero, Lucía Matarredona Chornet i Iman Zaitouni Aarim. Tot l’equip, alumnat del Màster d’Accés a l’Advocacia, de la Universitat de València. 

L’equip d’estudiants ha sigut coordinat per un grup de professores i professors de la Facultat de Dret i per dos advocats en exercici.

La Moot tracta de potenciar, mitjançant la formació dels futurs advocats i advocades, el coneixement i ús dels textos legals de Dret Uniforme, tant de la Convenció de Viena de 1980 sobre compravenda internacional de mercaderies, com altres textos del Dret Mercantil Internacional, que regulen el transport internacional de mercaderies, la insolvència internacional, el comerç electrònic, la contractació internacional, les garanties comercials, les inversions, etc. Al mateix temps, i per la pròpia estructura i funcionament del concurs, es tracta de potenciar el recurs a l'arbitratge comercial internacional com a manera usual de resolució de disputes en la contractació mercantil internacional, i de fomentar la utilització de l'espanyol en les transaccions internacionals.

Segons la organització, un entorn cada vegada més globalitzat exigeix unes normes cada vegada més globalitzades, al mateix temps que advocats i advocades preparades per a fer front a aquesta internacionalització. Formar a professionals amb perfil internacional obliga a parar atenció a aquests ensenyaments mitjançant combinació de continguts teòric/pràctics. Interacció que afavoreix entre estudiantat i professorat, universitat i sector privat, el perfil internacional i la lliure transferència de coneixements que permet (enfront de la tan habitual parcel·lació geogràfica de la formació jurídica i de professionals del Dret) fer del Moot un projecte integral en la formació de professionals que en un futur es dedicaran al Dret.

Arxivat en: Facultat de Dret