L’equip GreenMite, d’estudiants de l’ETSE, guanya el University Design Contest Analog Devices

 
Integrants de l'equip guanyador.
Integrants de l'equip guanyador.

L’equip GreenMite, format per estudiants de l’ETSEUV, ha recollit a Munic (Alemanya) el premi del Concurs Internacional ADI WE University Design Challenge. Aquest concurs de projectes tecnològics està promogut per les entitats Analog Devices i Würth Elektronik, i coordinat en l’ETSE-UV pel professor José Torres.

L’equip GreenMite està format pels estudiants de l’IEEE Student Branch de la Universitat de València (IEEEsbUV) Adrián Suárez, Sebastián Mirasol, Víctor Martínez i Gustavo Pérez.

El lliurament del guardó ha sigut efectuada en la seu de Würth Elektronik eiSos per Uwe Bröckelmann, Director EMEA Analog Devices i per Alexander Gerfer, CEO Würth Elektronik eiSos.

El projecte presentat per GreenMite, guanyador en la categoria de monitoratge de paràmetres ambientals, consisteix en una xarxa de sensors desplegats al voltant de la ciutat que adquireixen informació atmosfèrica i l'envien a un servidor central per al seu processament.

Cada any hi ha més notícies relacionades amb problemes de qualitat de l'aire en paisatges urbans. Açò va ser solament el començament, ja que els paisatges urbans dels anys 50 han crescut exponencialment, fent que aquest fenomen siga cada vegada més comú. Per tant, aquests estudiants van decidir emprar la tecnologia per a ajudar al fet que els ciutadans coneguen els índexs de contaminació de les seues ciutats.

Aquesta idea va ser inspirada a partir dels casos registrats a Madrid (2016) i Barcelona (2017), on les autoritats van haver de reduir els límits de velocitat i restringir el tràfic per a reduir les emissions. Moltes vegades aquestes polítiques són aleatòries i no es té una gran certesa de la seua efectivitat. Amb aquest Projecte podrien avaluar-se els efectes d'aquestes mesures i actuar en temps real.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies