L’equip subcampió de la Lliga de Debat Universitària és rebut per la rectora de la Universitat de València

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 13 de juliol de 2021
 
Fotografia de l'equip subcampió amb la rectora
La rectora de la Universitat, Maria Vicenta Mestre, i la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, junt a l’equip representant de la Universitat de València en la Lliga de Debat.

Àngels Grimalt, Abril Peidro i Yassin El Bouzaydy han estat rebuts per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, en reconeixement del seu treball representant a la Universitat de València en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives. A l’acte també ha assistit Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Andreu Sentí, professor que ha preparat l’equip, així com personal del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).

L’equip de la Universitat de València, que disputà la gran final contra l’equip de la Universitat Pompeu Fabra i que quedà subcampió d’aquesta competició que organitza la Xarxa Vives d’Universitats, està format per Abril Peidro Llompart, estudiant del grau en Periodisme; Àngels Grimalt Vives, estudiant del grau en Sociologia i nomenada millor oradora de la competició, i Yassin El Bouzaydy El Gueddari, estudiant del grau en Medicina i capità de l’equip. El professor Andreu Sentí s’ha encarregat de formar l’equip de la Universitat de València i acompanyar-lo durant els mesos de preparació.

La competició dialèctica d’enguany es va celebrar en línia del 27 d’abril al 7 de maig, amb el tema «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?» a debat. Hi van participar estudiants de 14 universitats de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Cada equip havia de defensar tant la posició “a favor” com “en contra” al voltant de la mateixa qüestió i enguany, per primera vegada, la lliga es desenvolupà en un format virtual. El jurat, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i la comunicació, valorà cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini del tema, la fluïdesa comunicativa dels participants i el llenguatge no verbal emprat, a més d’altres aspectes formals.

 

Àngels Grimalt Vives, millor oradora de la competició

Per segona vegada, Àngels Grimalt Vives, membre de l’equip representant de la Universitat de València ha estat nomenada la millor oradora de la competició per part del jurat de la Lliga de Debat Universitària. Ja en 2019, Grimalt, estudiant de Sociologia a la Facultat de Ciències Socials, va aconseguir aquest reconeixement.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’estudiantat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, la Lliga de Debat compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana i a la Universitat de València està coordinada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).