L’escriptor Felipe Benítez Reyes donarà una conferència sobre escriptura i processos creatius en la Universitat

  • 29 de març de 2021
 
Felipe Benítez Reyes.
Felipe Benítez Reyes.

La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València va tornar dijous, 25 de març, a les 18 hores, amb la conferència en línia de l’escriptor Felipe Benítez Reyes, que va ser presentada per la catedràtica de la Universitat de València Cristina García Pascual, responsable de l’Aula de Literatura de la institució.

En la conferència, amb el títol El oficio de escribir: aventura y conjetura, Felipe Benítez Reyes va fer un repàs, tant crític com anecdòtic, de la seua ja dilatada experiència d’escriptor i mostrarà els seus recursos per a fer una obra i les claus estilístiques que regeixen els seus processos creatius.

La conferència es va retransmetre per la plataforma Blackboard collaborate. La inscripció per a veure-la es va fer en aquest enllaç. Tant aquest com altres actes es podran veure després pel canal YouTube del Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València.

Un autor multidisciplinari

Escriptor i poeta, Felipe Benítez Reyes (Rota, Cadis, 1960), és autor d’una obra versàtil que comprén poesia, novel·les, relats, assajos i articles d’opinió. Entre les seues novel·les, traduïdes a diferents idiomes, destaquen El novio del mundo, El pensamiento de los monstruos, El azar y viceversa i Mercado de espejismos, amb la qual va guanyar el premi Nadal.

La seua poesia, que escrigué entre 1978 i 2008, ha estat recopilada en el volum Libro de poemas, al qual han seguit Las identidades i Ya la sombra.

Els seus tres primers conjunts de relats estan reunits en Oficios estelares. Després d’aquest volum ha publicat un almanac d’històries, titulat Cada cual y lo extraño, i el laboratori de procediments narratius Por regiones fingidas.

Ha guanyat el premi de la crítica, el premi Ateneu de Sevilla de novel·la, el premi de la Fundación Loewe de poesia i el premi nacional de literatura, entre altres. Ha traduït T. S. Eliot, Francis Scott Fitzgerald i Vladimir Nabokov.

Arxivat en: Cultura , Lletres