L’escriptor Jorge Carrión presenta a La Nau un llibre que reivindica la figura del llibre i del llibreter

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 de desembre de 2019
 
Imagen de la noticia

Dijous, 12 de desembre, a les 19 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Paranimf) ha acollit la presentació del llibre ‘Contra Amazon’, de Jorge Carrión, doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on imparteix classes en el màster en 'Creació Literària, Teoria del Viatge i Periodisme Cultural'. Aquest acte ha estat organitzat conjuntament per l’Aula de Literatura i l’Aula de Còmic.

En l’acte, Carrión, que escriu regularment en ‘Cultura/s’ de La Vanguardia i en altres suplements i revistes d’Espanya i Amèrica Llatina, ha presentat ‘Contra Amazon’, un llibre de cròniques que assagen i d’assajos que narren. A través d’aquests escrits, l’autor traça un itinerari de viatge a través de les innovadores biblioteques i llibreries de Seül, les entrevistes a llibreters i a escriptors de Miami, les converses sobre llibres i ciutats amb Alberto Manguel, Iain Sinclair, Luigi Amara o Han Kag, i, sobretot, a través de l’homenatge que l’autor ret a algunes de les llibreries i biblioteques més fascinants del món.

Mentre l’empresa Amazon continua conquistant espais físics i virtuals, aquest escriptor i crític literari nascut a Tarragona, amb ‘Contra Amazon’ –que ha sigut un autèntic fenomen en el món cultural anglosaxó–, defensa la figura del llibreter i de la llibreria d’autor, al mateix temps que ens convida a viatjar i, sobretot, a llegir amb esperit crític. Les biblioteques i les llibreries, siguen reals o fictícies, són reivindicades per Carrión com a escenaris fonamentals de la nostra educació sentimental i intel·lectual.