Especialistes analitzen en la Universitat la desigualtat de gènere en el món de l’esport

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de novembre de 2019
 
Cartell
Cartell

La Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat serà seu el 28 de novembre de la Jornada Gènere i Esport #Enbuscadelaigualtat2019. L’encontre serà a la Sala Ramon y Cajal de la facultat i reunirà expertes referents en l’esport, dones que ocupen llocs directius esportius, i professores de la facultat que proporcionaran diferents visions d’aquestes experiències.

La jornada començarà a les 9 hores amb la inauguració a càrrec de Salvador Llana, degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; José Devís, director del Departament d’Educació Física i Esportiva; i Maite Pellicer, responsable de la jornada. Durant tot el dia se celebraran quatre taules redones. La primera, a les 9:15 es titula ‘Introducció a la igualtat de gènere i esport’ amb la intervenció de Pedrona Serra, professora de l’INEFC (Universitat de Barcelona) que se centrarà en el Gènere, esport i estereotips; Susana Guerrero, professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació (Universitat de Màlaga) que parlarà de Discriminació de la dona en els mitjans de comunicació; i Paula Lorente i Patricia López, fundadores del moviment Juntas es Mejor, que se centraran en Estratègies per a augmentar la pràctica esportiva de la dona. Moderarà la taula la professora Maite Pellicer.

La segona taula començarà a les 11:20 hores. Tractarà sobre Referents en l’esport per a trencar amb els estereotips. Intervindran Amparo Dols, medallista olímpica de Taekwondo; Alba López, judoka internacional; i
Vicente Lli, campió del món de Gimnàstica Aeròbica. Modera la professora Elena López.

En la tercera taula es parlarà sobre ‘Experiències de dones en llocs directius esportius’. Participaran Ma Carmen Cabo, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Foios; Ana María Aigneren, entrenadora nacional de rugbi; i Teresa Sauri, entrenadora i preparadora física de futbol nacional i professora d’educació física. Modera Marina Gil.

La jornada finalitzarà amb la taula redona ‘Investigació, docència i esport’. Intervindran les professores i el professor de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València Cristina Blasco, Pedro Pérez i Maite Pellicer. Modera el professor José Ignacio Priego.

La jornada ha sigut organitzada per professorat de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport amb el finançament de la Unitat d’Igualtat de la Universitat, el Departament d’Educació Física i Esportiva i la facultat.

Més informació: