Especialistes en Dret i banca analitzen aquest sistema i les normes europees

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de febrer de 2018
 
Facultat de Dret
Facultat de Dret

Aquest dilluns 5 de febrer arranca en la Facultat de Dret el curs European Banking Law, que dirigix el professor de Dret de la Universitat Juan Antonio Ureña. Els canvis en el sistema bancari, amb especial atenció a les normes de la Unió Europea, seran objecte d’explicació i reflexió per especialistes en aquests àmbits. Així, entre les persones que passaran per les aules de la facultat estan Jaime Casas Poy, director territorial de Bankia a València i Castelló; María Guinot Barona, advocada de l’Estat i excap dels serveis jurídics de la SAREB; així com representants de l’Institut Valencià de Finances i professorat d’aquesta i d’altres universitats.

En les diferents sessions es tractaran assumptes com la transparència, l’accés i l’intercanvi d’informació bancària (en el seminari d’aquest dimarts dia 6 de febrer); la protecció de les persones usuàries de banca; la discrecionalitat administrativa en la regulació bancària o les respostes penals al frau bancari, entre altres assumptes de màxima actualitat i transcendència.

El curs es realitzarà al llarg de tot l’any en diferents sessions dividides entre lliçons i seminaris. A les lliçons només poden accedir aquelles persones inscrites en el curs, mentre els seminaris estan oberts al públic en general fins a completar l’aforament.

En el marc d'aquest curs, es realitzarà a més una jornada internacional el pròxim octubre amb el títol d’’El Dret bancari de la Unió Europea i el sistema valencià de finances’. En la pàgina web del curs, www.europeanbankinglaw.com, està disponible tota la informació sobre el curs, enllaços d'interés, així com notícies rellevants i novetats relacionades amb el Dret bancari europeu.